Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

GALERIE FOTO: Handbal – Performanță fără precedent pentru o echipă sportivă din Vrancea! CSM Focșani 2007 s-a calificat în optimile Cupei Europene EHF!

  • Haukar – CSM Focșani 2007 27-26 (10-14), la Hafnarfjordur, Islanda

Formații

Haukar: Jonasson – 7, Baruson – 4, Aronsson – 4, Heimisson – 3, Thorgeirsson – 2, Gudmundsson – 2, Björnsson – 2, Brynjolfsson – 2, Sigurdur Jonsson, Örvarsson, Ólafsson, Thràinn Orri Jònsson – 1, Einarsson.

Procentajele portarilor: Aron Rafn Edvardsson 20.83; Stefán Huldar Stefánsson 20.00.

Antrenori: A – Aron Kristjansson; B – Einar Jonsson; C – Hördur David Hardarson.

CSM Focșani 2007 – Marocico, Cloșcă – Ragea, Pătru, Popovici, Drăgan, Miroiu – 1, Marjanovic – 4, Hrimiuc – 5, Mocanu, Rață – 5, Krstevski – 4, Marijanac – 3, Eros, Makrishin, Mănescu – 4.

Procentajele portarilor: Emilian Marocico – 32.50; Marius Cloșcă – 33.33.

Antrenori: A-Dalibor Cutura; B-Viorel Ciubotaru; C-Marko Isakovic.

Echipa CSM Focșani a reușit o performanță de senzație sâmbătă, 4 decembrie la capătul meciului disputat, de la ora 18:00, ora României, la Hafnarfjordur, în Islanda, în compania formației gazdă Haukar, în Cupa Europeană EHF. S-a calificat în runda a patra a competiției! Performanță fără precedent pentru o echipă sportivă din Vrancea. Returul dublei cu Haukar s-a încheiat cu victoria la limită, obținută în penultima secundă a meciului, de formația gazdă. Însă pentru calificare islandezii aveau nevoie să câștige la diferență de trei goluri. Nu s-a întâmplat asta pentru că focșănenii au făcut o partidă extraordinară! S-au apărat cu un dinamism cum rar este văzut pe un teren de handbal, au atacat în aceeași manieră și au transformat puternica echipă a Haukar într-o grupare incapabilă să găsească replică.

Protejat și de defensiva din fața sa, Marocico a făcut unul dintre marile sale meciuri, în atac aproape toți cei care au intrat în joc au marcat și CSM 2007 a avut mereu avantaj în prima repriză, de la unul la patru goluri: la pauză conducea cu 14-10, scor greu de anticipat înainte de joc. În partea a doua a întâlnirii, ecartul dintre cele două formații a variat între 3 și 5 goluri câte au fost în mai multe rânduri. Ultima oară, în minutul 50, când era 17-22. În următoarele zece minute eforturile de până atunci au lăsat urme în forța de joc a oaspeților, gazdele au pus o presiune foarte mare și după mai multe egalități s-a intrat în ultimele 27 de secunde cu 25-26, după care, cu doi oameni în plus ca urmare a eliminărilor de la focșăneni au mai înscris de două ori, ultima oară în minutul 59:59, pentru 27-26. Calificarea era, însă a CSM Focșani 2007!

Următoarea rundă în Cupa Europeană EHF va fi la 12 februarie 2022. În competiție au rămas 16 echipe, între care CSM Focșani 2007, Minaur Baia Mare și, foarte probabil, Potaissa Turda. Deci, toate cele trei echipei din România au rămas în competiție.

Susținători importanți pentru CSM Focșani 2007!

La jocul cu Haukar, handbaliștii de la CSM Focșani 2007 a fost susținuți de câțiva români, veniți de la Reykjavik să le fie alături și să se bucure de reușita lor. Este vorba despre focșăneanul Sorin Brânzai și soția sa, Nicoleta Cristina, ambii antrenori de gimnastică artistică și odobeșteanul Robert Bentea. Înainte de meci, Sorin Brânzai a postat pe pagina sa de facebook o fotografie cu antrenorii Viorel Ciubotaru și Marius Partene însoțită de textul: După ani și ani … reîntâlnire de gradul 3 cu doi vechi prieteni, Viorel Ciubotaru si Marius Partene cu ocazia returului meciului dintre CSM Focsani 2007 și formația islandeză Haukar, meci contând în turul 3 EHF European Cup sezonul 2021/2022. Meciul este programat să înceapă la ora 16.00 în sala Haukar. Hai CSM, hai România!” După meci, doamna Nicoleta Cristina a postat pe facebook: S-au CALIFICAT băieții! Bravo echipă! Good job!” Robert Bentea, autorul fotografiilor de la partida dintre Haukar și CSM 2007 apărute pe facebook și media vrâncene, a postat la rândul său: După un meci superb, „feciorii Vrâncioaiei”, CSM Focșani, s-au calificat în optimile Cupei EHF, contra vikingilor islandezi Haukar. Felicitări!”

Iar eu transmit, prin intermediul Monitorului de Vrancea, mulțumirile lui Viorel Ciubotaru pentru fotografii, ”feciorului Vrâncioaiei”, Robert Bentea!

Foto, Robert Bentea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?