Ediția: Miercuri 17 aprilie 2024 Nr. 6606
Ediția: Miercuri 17 aprilie 2024 Nr. 6606

Bărbat din Alexandria, salvat de polițiști și de un voluntar, după ce se rătăcise cu mașina într-o zonă greu accesibilă, la 5 km distanță de Jitia

 

DRUMUL CEL MAI SCURT, NU ESTE ÎNTOTDEAUNA ȘI CEL MAI SIGUR!

Aseară, în jurul orei 21.30, un bărbat a apelat numărul unic de urgenţă 112 şi a solicitat ajutorul polițiștilor, întrucât s-a rătăcit în afara localității Jitia.

Apelantul a adăugat că intenționa să ajungă în satul Bahnele, pentru a livra colete însă GPS-ul l-a direcționat pe un drum care a devenit impracticabil, unde autoutilitara cu care se deplasa a rămas împotmolită.

Astfel, patrula de poliție din cadrul Secției 2 Poliție Rurală alături de un voluntar au plecat către zona indicată de apelant.

Bărbatul a fost găsit la aproximativ 5 km de Jitia, într-o zonă cu teren accidentat, după circa 1 h de căutări.

Intervenția a fost îngreunată și de faptul că pe traseu erau mai multe zone periculoase, în care exista riscul mare de alunecare din cauza noroiului.

Terenul accidentat, greu accesibil dar și precipitațiile au făcut ca autoutilitara să rămână blocată, misiunea fiind finalizată cu succes cu ajutorul voluntarului care a venit în sprijin încă de la începutul intervenției cu un autoturism de teren.

Autoutilitara a fost tractată, bărbatul din Alexandria fiind apoi îndrumat până la Drumul Național 2 N, de unde și-a continuat deplasarea spre Vintileasca, sat Bahnele.

Polițiștii îi sfătuiesc pe șoferi să aibă foarte multă grijă atunci când folosesc GPS-ul și să nu se încreadă în totalitate în el. GPS-ul poate să nu fie actualizat sau, din cauza vremii neprielnice, să ofere erori.

Comunicat IPJ Vrancea, 4 decembrie 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?