Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Trei profesori din Mureș au primit distincţia ”Fibula de la Suseni” pentru metodele de predare în timpul pandemiei

Trei dascăli din judeţul Mureş, Emanuela Ioana Patrichi, Camelia Greab şi Albert Zoltan, care au abordat metode inovative pentru a susţine lecţiile online pe parcursul restricţiilor impuse de situaţia pandemică, au primit, miercuri, de Ziua Naţională a României, Distincţia „Fibula de la Suseni” şi Diploma de Onoare, din partea Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş.

Cea mai importantă descoperire arheologică mureşeană, Fibula de la Suseni, ce datează din prima Epocă a Fierului, a devenit, din anul 2001, distincţia oficială acordată de Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, iar replica acesteia este conferită în semn de înaltă recunoaştere a activităţii profesionale şi pentru aportul la dezvoltarea identităţii mureşene, de Ziua Naţională a României. În acest an, Distincţia Fibula de la Suseni şi Diploma de Excelenţă a fost conferită, pentru dedicarea faţă de elevii mureşeni şi modul inovativ de abordare a procesului educaţional, profesoarei Emanuela Ioana Patrichi, de la Şcoala Gimnazială „Dacia” din Târgu Mureş, profesoarei Camelia Greab de la Şcoala Profesională din Band şi profesorului Albert Zoltan, directorul Şcolii Gimnaziale din comuna Cristeşti.

Profesoara Emanuela Ioana Patrichi a primit în acest an şi distincţia de profesor Merito, în cadrul Proiectului Merito, dezvoltat de Romanian Business Leaders, sub Înaltul Patronaj de Preşedintelui României, fiind unul dintre cei 12 profesori din ţară selectaţi. Ea s-a remarcat prin crearea unui portofoliu de materiale înregistrate, care pot fi folosite la clasă de către profesori sau pot fi accesate de către elevi, prin elaborarea unor proiecte personale sau în parteneriat cu Merito, Teachers sau Aspire şi prin crearea unui blog cu activităţi de şcoală „EmaLaŞcoală” reuşind să adune în jurul acestuia o comunitate de peste 7000 persoane.

Dascălul Camelia Greab, de la Şcoala Profesională din Band s-a remarcat prin printr-o metodă inovativă de predare, care a atras atât elevii, cât şi părinţii acestora, constând în libertatea de a experimenta în actul de învăţare-predare, printr-o gamă variată de instrumente de lucru. Prin aceste metode a reuşit să le formeze elevilor deprinderea de a munci independent, de a cerceta şi experimenta singuri.

Profesorul Albert Zoltan, directorul Şcolii Gimnaziale din comuna Cristeşti, a primit distincţia judeţului Mureş întrucât a anticipat importanţa digitalizării învăţământului, derulând în şcoală investiţii şi cursuri pentru aplicaţii Google în domeniul educaţiei încă din anul 2017, astfel încât, la declanşarea crizei pandemice, cadrele didactice din această unitate de învăţământ au fost pregătite pentru învăţământul online. În urma investiţiilor efectuate în tehnică şi softuri, precum şi în tablete pentru elevi şi laptopuri pentru profesori, Şcoala Gimnazială din Cristeşti este adaptată cerinţelor învăţământului modern şi a celui online. (…)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?