Doi bărbați și o femeie, condamnați pentru trafic de cocaină adusă în Focșani din Olanda printr-o firmă de curierat

0
1176

Doi bărbați din Galați și concubina unuia dintre ei au fost condamnați la Tribunalul Vrancea pentru trafic de droguri de risc provenite din Olanda, care ajungeau în țară, la Focșani, prin intermediul unei firme de curierat. Tinerii, cu vârste cuprinse între 21 și 26 de ani, au recunoscut acuzațiile, ba chiar au colaborat cu organele de anchetă, unul dintre aceștia scăpând cu o pedeapsă cu suspendare, chiar dacă drogul traficat era cocaină. Cei trei ar fi fost implicați în „afacere” câteva luni, până în februarie 2021, când a fost reținut și arestat unul dintre inculpați. În momentul când ceilalți doi inculpați s-au întors în țară, în februarie, deja ancheta era în curs, iar în martie unul dintre aceștia a fost la rândul lui arestat. De menționat ar fi și că în timpul anchetei s-a descoperit că primul inculpat reținut și arestat consuma ocazional droguri de risc, inclusiv în județul nostru, la distracție. Potrivit declarațiilor unor martori, acesta a fost văzut la discotecă într-un sat din Vrancea pe când consuma cocaină chiar la masă, iar cu altă ocazie acesta s-ar fi lăudat în aceeași locație că are „o pastilă roz” pe care „o ia cu alcool pentru a-i da energie”.

Cu sau fără energie, acesta trebuie, conform soluției pronunțate de instanță, să presteze câteva ore de muncă neremunerată în folosul comunității. (…) condamnă pe inculpatul (…) la 1 an și 3 luni închisoare pentru trafic de droguri de risc şi mare risc. (…) condamnă pe același inculpat la 1 an și 6 luni închisoare pentru introducere în ţară de droguri de mare risc. (…) condamnă pe același inculpat la 3 luni pentru deţinere de droguri de risc şi mare risc în vederea consumului. (…) contopeşte pedepsele principale aplicate inculpatului și dispune ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea de 1 an și 6 luni închisoare, sporită cu o treime din cuantumul celorlalte pedepse, respectiv cu 1 an închisoare și dispune ca acesta să execute o pedeapsă principală de 2 ani și 6 luni închisoare (…) dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale aplicate, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. (…) obligă pe inculpat să urmeze un program de reintegrare socială derulat de serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. (…) obligă pe inculpat ca pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 100 de zile, la una din cele două instituţii menţionate în baza de date afişată de Direcţia Naţională de Probaţiune, respectiv Primăria Comunei Umbrăreşti, Şcoala Gimnazială Sfântul Stelian, comuna Umbrăreşti, județul Galaţi.

(…) condamnă pe inculpatul (…) la 2 ani și 3 luni închisoare pentru trafic de droguri de risc şi mare risc. (…) condamnă pe inculpatul (…) la 3 ani şi 2 luni închisoare pentru trafic de droguri de risc şi mare risc. (…) contopeşte pedepsele principale aplicate inculpatului și dispune ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea de 3 ani şi 2 luni închisoare, sporită cu o treime din cuantumul celeilalte pedepse, respectiv cu 1 ani şi 6 luni și dispune ca acesta să execute o pedeapsă principală de 4 ani și 8 luni închisoare. (…) condamnă pe inculpata (…) la 2 ani și 3 luni închisoare pentru trafic de droguri de risc şi mare risc. (…) condamnă pe inculpata (…) la 3 ani şi 2 luni închisoare pentru trafic de droguri de risc şi mare risc. (…) contopeşte pedepsele principale aplicate inculpatei și dispune ca aceasta să execute pedeapsa cea mai grea de 3 ani şi 2 luni închisoare, sporită cu o treime din cuantumul celeilalte pedepse, respectiv cu 1 ani şi 6 luni și dispune ca acesta să execute o pedeapsă principală de 4 ani și 8 luni închisoare, se arată în hotărârea tribunalului.

Potrivit rechizitoriului, ultimii doi inculpați locuiau în concubinaj în Olanda, de unde au trimis cocaina către cel de-al treilea inculpat, în scopul comercializării către diferiți consumatori. Inculpatul aflat în țară a fost prins după trimiterea unui colet cu 22 grame de cocaină, acesta fiind și cel care se ocupa de finanțarea desfășurării activității de trafic, introducere în țară și deținere de droguri mare. Din ce au calculat anchetatorii, dacă ultimul colet nu ar fi fost ridicat de organele de poliție, s-ar fi obținut un profit de aproximativ 1.700-1.800 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here