Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Primăria Spulber modernizează drumul sătesc Carsochești – Câmpul Nerejului

Primăria Spulber modernizează drumul sătesc Carsochești – Câmpul Nerejului, pe o lungime de 3,8 kilometri. Lucrările vor fi executate de societatea Troia Premium Construct SRL, care a câștigal licitația la proiectul de investiție „Modernizare/consolidare drum sătesc Carsochești – Câmpul Nerejului din DJ 205D – Moraru St. Chirică Toader, L = 3,8 km, Comuna Spulber, județul Vrancea“.  Pincipalele lucrări ce vor fi executate sunt: lucrări pregătitoare – terasamente, îmbrăcăminte rutieră, acostamente, șanțuri de pământ, indicatoare și marcaje, ridicarea la cotă a caminelor de vizitare. Valoarea investiției este de 5,5 milioane de lei. Perioada pe care se va încheia contractul de proiectare sș lucrări este de 12 luni.

De reținut că autoritățile locale au în derulare și alte proiecte de investiții. Unul dintre acestea este proiectul „Construire și dotare dispensar uman în localitatea Spulber, comuna Spulber, județul Vrancea“. Investiția are o valoare estimată la peste 2,6 milioane lei plus TVA. Finanțarea este asigurată de Compania Națională de Investiții (CNI). „Serviciile medicale reprezintă o necesitate pentru cetățenii comunei Spulber. Dezvoltarea locală reprezintă un fenomen complex ce vizează întreaga viață economică, socială, politică și culturală de la nivelul unui teritoriu“, se arată în descrierea investiției. Dispensarul uman din Spulber va fi construit pe suprafață de teren de 2 mii de metri, va avea parter și etaj. 

De asemenea, autoritățile locale din Spulber vor construi o piață agroalimentară în localitate. Proiectul de investiții este finanțat prin FEADR, submăsura 19.2 – „Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală” și are o valoare estimată la 488 de mii de lei.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?