Premii la concursul iChemist pentru elevi de la Colegiul Cuza și Școala „Duiliu Zamfirescu” din Focșani

0
359

Liceul de Creativitate și Inventică “Prometeu-Prim” din Chișinău, Republica Moldova, a organizat în noiembrie cea de-a opta ediție a concursului iChemist. „Concursul de chimie ”iChemist” a pornit din dorința de a-i aduce pe elevi mai aproape de ce înseamnă o olimpiadă internațională de chimie. Prin urmare, te poți aștepta la probleme foarte ingenioase, care, pe lângă cunoștințe extinse de chimie, necesită și o anumită doză de creativitate pentru a le putea rezolva”, se arată pe pagina de Facebook a concursului, la care au participat aproximativ 400 de elevi din Republica Moldova și din România.

Elevii de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani „s-au remarcat prin rezultatele obținute”, după cum se arată într-o postare pe pagina de Facebook a colegiului. Astfel, Bejenaru Ianis, clasa a XI-a C, a obținut Premiul I, Grozavu Cristina Maria, clasa a VIII-a A – Premiul al II-lea, Dudu Iarina, clasa a VIII-a A – Premiul al III-lea, Constantinescu David, clasa a IX-a D – Premiul al III-lea, Damian Ioana, clasa a X-a C – Mențiune, iar Urban Ștefania-Nicola, clasa a XI-a C – Mențiune. Elevii au fost îndrumați de profesoara Alina Maiereanu. „Felicitări tuturor premianților! Mult succes la următoarele competiții!”, au transmis reprezentanții Colegiului Cuza.

Un rezultat foarte bun l-a obținut și o elevă de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” din Focșani. Îndrumată de profesoara Ana Cismaș, 

Popa Rialda a obținut Premiul al II-lea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here