Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO: Părinții au aflat că Școala Gimnazială „Mihail Armenceaˮ din Adjud are „toleranță zero la violență”

Școala Gimnazială „Mihail Armenceaˮ din Adjud, reprezentată de Elena Năstac, directorul instituției, Mihaela Pasat, consilier educativ, Adriana State, psihologul școlii, Cătălina Chiorcea, președintele grupului antibullying al școlii, a organizat un lectorat cu părinții cu tema „Școala cu toleranță zero la violențăˮ. Invitații acestei întâlniri au fost comisar șef Manolache Monica, șefa Biroului de Siguranță Școlară din cadrul IPJ Vrancea, ofițer Fercalo Alina din cadrul IPJ Vrancea, comisar Cantaragiu Sergiu-Mihail din cadrul Poliției Municipiului Adjud și notarul public Munteanu Simona. Conform datelor transmise de organizatorii acestui eveniment, activitatea a debutat cu un filmuleț sugestiv, pus la dispoziție de psihologul State Carmen, care ilustra un caz de bullying școlar. Consilierul educativ Pasat Mihaela a informat auditoriul cu privire la faptul că Școala Gimnazială „Mihail Armenceaˮ participă la proiectul cultural-artistic „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie? /Anii mulți să-ți fie: din 100, 1000!ˮ alături de alte 11 unități școlare, având ca obiectiv general prevenirea fenomenului de bullying prin exersarea unor exemple de bune practici propuse în literatura de specialitate sau identificate la nivelul unităților școlare.

Profesoara Chiorcea Cătălina a prezentat comisia antibullying a școlii, câteva atribuții, precum și activitățile de informare și conștientizare propuse. Lectoratul a continuat cu intervenția comisarului șef Manolache, care a prezentat câteva situații reale și a menționat că activitatea are ca scop prevenirea violenței și a bullyingului în școli. Pentru a preîntâmpina și dezarma un comportament violent în unitățile de învățământ, invitații din cadrul IPJ deșfășoară astfel de activități în carul campaniei „Tu ești viitorul tău!ˮ adresată atât elevilor, dar și părinților. De asemenea, părinții au aflat cum pot recunoaște semnele care indică faptul că un copil este hărțuit, ce pot face în aceste situații, care sunt efectele asupra dezvoltării ulterioare a copilului.

Notarul public Munteanu Simona a continuat prezentând noțiuni generale despre familie, caractere juridice, funcțiile și dreptul familiei, principiul egalității în drepturi a copiilor, principiul respectării și promovării cu prioritate a interesului superior al copilului. „Părinții prezenți au relatat că sunt bucuroși că au participat la această activitate, că sunt necesare aceste discuții între familie și școală și regretă că sunt încă mulți părinți care nu colaborează cu școala și nu conștientizează efectele pe termen lung ale unor comportamente de acest gen”, a declarat Elena Năstac, directorul şcolii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?