Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO: Handbal, Cupa Europeană EHF – Islandezii, învinși în Polivalentă! Focșănenii sunt la a treia victorie consecutivă!

  • CSM Focșani 2007 – Hakar – Islanda 28-26 (16-14)

Formații

CSM Focșani 2007: Marocico, Cloșcă – Miroiu – 7, Marjanovic – 5, Mănescu – 5, Drăgan – 4, Marijanac – 3, Krstevski – 2, Hrimiuc – 1, Rață – 1, Pătru, Popovici, Țuțu, Mocanu, Eros, Makrishin.

Haukar: Stefánsson, Edvardsson Karlsson – Darri Aronsson – 7, Brynjolfsson – 6, Ólafsson – 4, Einarsson – 4, Thorgeirsson – 2, Baumruk – 1, Heimisson – 1, Jònsson – 1, Gudmundsson, Björnsson, Baruson, Jonasson.

CSM Focșani 2007 a câștigat sâmbătă seara partida jucată în Sala Polivalentă în compania islandezilor de la Haukar, în turul rundei a treia a Cupei Europene EHF. Seria golurilor echipei focșănene a fost deschisă de Goran Krstevski, la 1-0 și a fost încheiată de Mihăiță Miroiu, la 28-26. Între cele două momente a fost un meci echilibrat cu o primă repriză în care, după ce au fost conduși în câteva rânduri cu trei goluri, focșănenii au revenit și au încheiat primele 30 de minute cu 16-14. În partea a doua a întâlnirii a fost rândul gazdelor să aibă în mai multe ori trei goluri avans, au fost egalate la 22, în minutul 50, apoi la 26, în minutul 56. În ultimele două minute, CSM Focșani 2007 a găsit resursele să termine învingătoare în fața formației de pe primul loc în campionatul Islandei, reprezentanta unui handbal de foarte bună valoare, prezent în mod obișnuit cu Naționala la turneele finale ale Campionatului mondial și Campionatului European.

Despre nivelul de joc arătat de islandezi în Sala Plivalentă, reputatul profesor și antrenor de handbal Emil Dumitru de la Adjud aprecia că Haukar este ”cea mai bună echipă care a jucat în Sala Polivalentă!” Oaspeții au etalat un handbal de foarte bun nivel, practicat de jucători cu fizic și forță impresionante, cu un desăvârșit fair play! Cu o apărare foarte greu de trecut, cu un atac devastator în multe momente, până la egalitatea de la 13, Haukar părea greu de depășit. Dalibor Cutura, colegii săi de pe banca tehnică și jucătorii au găsit, însă formula care să ducă la câștig: după un început mai slab, apărarea a devenit aproape impenetrabilă iar atacul a produs acțiuni încheiate cu goluri și lucrurile s-au așezat în ordinea sperată de echipa gazdă și suporterii săi!

Pentru a avea șanse mai consistente la calificarea în 16-zecimi, focșănenii ar fi avut nevoie de victorie la o diferență mai mare. Însă în returul din Islanda, din 4 decembrie, totul se joacă! Victoria CSM 2007 nu a fost o întâmplare, ci rezultatul evoluției sale la nivelul cel mai bun din campionat. O constantă adică. Iar repetarea în Islanda a jocului de sâmbătă seara poate duce echipa Focșaniului acolo unde, poate, doar ea și cei din jurul său credeau că este posibil. Oricum, excepțional este și drumul său de până acum în Cupe Europeană EHF în care a obținut trei victorii din trei posibile, incluzând și pe cele cu Kaerjeng, la prima experiență internațională de acest nivel a unei echipe sportive din Vrancea! La victoria cu Haukar, o contribuție importantă au avut galeria care și-a susținut favoriții tot timpul meciului, dar și ceilalți spectatori care au avut șansa să prindă un loc în sală!

CSM Focșani 2007 va pleca în Islanda la 2 decembrie. La 1 Decembrie, de la ora 18:30 va avea în Sala Polivalentă jocul de campionat cu Universitatea Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?