Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

CNI construiește un dispensar medical în Spulber

Compania Națională de Investiții (CNI) a scos la licitație obiectivul de investiții „Construire și dotare dispensar uman în localitatea Spulber, comuna Spulber, județul Vrancea“. Investiția are o valoare estimată la peste 2,6 milioane lei plus TVA. De ea vor beneficia locuitorii satelor: Carsochești-Corăbița, Morărești, Păvălari, Spulber (reședința), Tojanii de Jos, Tojanii de Sus și Țipău.

Serviciile medicale reprezintă o necesitate pentru cetățenii comunei Spulber. Dezvoltarea locală reprezintă un fenomen complex ce vizează întreaga viață economică, socială, polititcă și culturală de la nivelul unui teritoriu. Analizând necesitățile de dezoltare locală mai ales la nivel economic, necesitatea investiției într-o unitate medicală modernă a devenit o urgență la nivelul comunei. Pe termen mediu și lung, construcția va avea un impact major în dezvoltarea economico- socială a comunei Spulber, prin sporirea gradului de atractivitate pentru potențialii investitori, creșterea accesului la unități medicale/ sănătate în raport cu situația existentă, creșterea competitivității și dezvoltarea din punct de vedere social“, se arată în descrierea investiției.

Obiectivele acestei investiții sunt: creșterea accesului, calității și a atractivității a sistemului medical din comună; creșterea atractivității comunei de către populație; creșterea atractivității comunei pentru firmelor care pot să-și deschidă sau să-și mute sediile în această comună. Dispensarul din Spulber va fi construit pe o suprafață de teren de 2 mii de metri, va avea parter și etaj și va fi compus din: Sală de așteptare; 2 Cabinete medicale; Spațiu depozitare; Două săli de tratamente; Grup social pentru persoane cu handicap, grupuri sociale pentru bărbați și femei; Sală sterilizare; Vestiar; Oficiu, Bucătărie; Baie, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?