Primarul Cristi Misăilă: Din 2 decembrie se reiau cursurile în format fizic, la Școala Generală ”Anghel Saligny” din Focșani

0
1514

Am cerut echipelor care reabilitează energetic Școala Generală ”Anghel Saligny” Focșani să finalizeze cât mai urgent lucrările de la un corp de clădire, în așa fel încât elevii să poată veni în format fizic la școală, din data de 2 decembrie 2021.

În condițiile în care incidența COVID-19 a scăzut în Municipiul Focșani, normalitatea este ca elevii să meargă la școală, iar noi facem tot posibilul ca acest lucru să se întâmple și la Școala Generală ”Anghel Saligny” Focșani din data de 2 decembrie 2021.
Pe această cale, vreau să cer scuze părinților și profesorilor pentru disconfortul creat, dar sper ca toată lumea să înțeleagă faptul că atunci când reabilităm o școală, uneori apar astfel de inconveniente, în mod total independent de voința noastră.

La Școala Generală ”Anghel Saligny” Focșani implementăm, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, un proiect european privind creșterea performanței energetice.
Contractul de finanțare a fost semnat pe data de 5 martie 2019 și iată că, în preajma Zilei Naționale din acest an, reușim să punem la dispoziția elevilor un corp de clădire.
Prin proiectul de creștere a performanței energetice am urmărit reabilitarea în întregime a clădirii și a instalațiilor aferente acesteia (instalația de apă caldă consum, instalația de iluminat și instalația de încălzire) cu bani europeni.
Valoarea totală a proiectului este de 2.624.027,73 lei, dintre care 85% contribuția Uniunii Europene, 13% Bugetul național și 2% a Primăriei Municipiului Focșani.
În acest moment derulăm alte proiecte de investiții la Grădinița nr. 18, la Colegiul Economic “M. Kogălniceanu” și la Grădinița nr. 16.

sursă foto și text: Cristi Valentin Misăilă

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here