Minivacanță prilejuită de sărbătoarea Sfântului Andrei și de Ziua națională a României, în siguranță

0
559

Poliția vrânceană, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, va acţiona pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor, având în vedere că, de astăzi și până pe 1 Decembrie, începe o minivacanță prilejuită de Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei și de Ziua Națională.

Poliţiștii vrânceni sunt la datorie și vor fi pregătiți în orice moment să intervină în sprijinul cetățenilor, fie că se află într-o situație de urgență ori de risc sau sunt victime ale unei infracțiuni.

Astfel, începând de astăzi și până miercuri, 1 decembrie, vor fi mobilizați, zilnic, în medie, aproximativ 150 de poliţişti care vor acționa pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Sunt angrenaţi poliţişti de ordine publică, de la rutieră şi de la celelalte structuri, respectiv: poliţia transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de la acțiuni speciale şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Poliţia Rutieră va acţiona pe principalele artere din județ, pentru prevenirea accidentelor și fluidizarea traficului rutier, folosind aparate radar, inclusiv dispozitive TrueCam. Totodată, prin intensificarea activităţilor specifice, potrivit competenţelor, poliţiştii vor acţiona pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Recomandăm conducătorilor auto să se intereseze din timp cu privire la starea vremii și a drumurilor și să își ia toate măsurile necesare pentru o călătorie în siguranță, inclusiv cele cu privire la echiparea mașinilor pentru sezonul rece.

La nivelul întregului județ, polițiștii vor acționa, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, pentru sănătatea și siguranța dumneavoastră, vă rugăm să respectați toate normele de protecție sanitară și să evitați deplasările în locurile publice care nu sunt necesare.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Le dorim tuturor cetățenilor să aibă parte de o minivacanță fără incidente și le urăm, cu prilejul Zilei Naționale, multă sănătate și putere de a trece cu bine peste această perioadă grea pe care o traversează omenirea din cauza virusului SARS-CoV-2!

De asemenea, urăm ”La mulți ani!” tuturor vrâncenilor care își serbează onomastica de Sfântul Andrei!

 Comunicat IPJ Vrancea din 26 noiembrie 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here