Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607
Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607

GALERIE FOTO: Gimnastică – Ana-Maria Bărbosu, pentru a doua oară la Top Gym, turneul internațional de la Charleroi!

  • Campioana de la Focșani va participa la competiția mondială din Belgia împreună cu Amalia Puflea, însoțite de antrenorul Lucian Sandu de la Centrul Național Olimpic pentru Junioare de la Deva

Ana-Maria Bărbosu, recent câștigătoare a medaliilor de aur la paralele și bârnă, de argint la individual compus și sol și de bronz la sărituri la Campionatele Naționale de gimnastică pentru junioare, va concura, în perioada 26-29 noiembrie, la tradiționalul concurs Top Gym, de la Charleroi – Belgia, aflat la a 23-a ediție. Despre Top Gym, la care România a fost prezentă cu sportive la 21 de ediții din 22, organizatorii – Gymnos Charleroi, în colaborare cu Orașul Charleroi – spun că a ”devenit atât de prestigios încât unii cunoscători nu ezită să-l plaseze pe locul doi în ierarhia mondială”. La cea mai recentă ediție a competiției, cea din 2019 – în 2020 nu a fost organizată din cauza pandemiei – a concurat și Ana-Maria Bărbosu, gimnasta de la CSS Focșani unde a fost pregătită de profesorii antrenori Daniela Trandafir și Cezar Stoica. Ana-Maria a fost o revelație, urcând de patru ori pe podium – pe locul 2 la individual compus și la sol și pe locul 3 la la paralele și bârnă. Campioană europeană absolută la Mersin, în 2020, Ana-Maria Bărbosu va fi, foarte probabil, una dintre cele mai performante sportive și la ediția a 23-a a Top Gym.

Competiția va începe vineri, 26 noiembrie, când va avea loc repetiția generală, va continua sâmbătă, cu concursul la individual compus și se va încheia duminică, atunci când va fi concursul pe aparate și pe echipe. Întrecerile vor avea loc în Parc des Sports, Salle de La Garenne, rue des Olympiades 2, în Charleroi. Pentru Ana-Maria Bărbosu, care face parte din Proiectul ”Țară, țară, vrem campioane”, inițiat de marii antrenori Mariana Bitang și Octavian Bellu și susținut de OMV Petrom, Top Gym 2021 va fi ultima ei mare competiție la junioare, de la începutul lui 2022 urmând să participe la concursurile senioarelor!

Sursa foto: Facebook – Top Gym, FR Gimnastică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?