Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO! Ceramică aparținând Culturii Dacilor Liberi, descoperită la Domnești!

Specialiștii Muzeului Carol I Brăila: conf.dr. Costin Croitoru si lector. dr. Stănică Pandrea, au descoperit recent (24.XI.2021) ceramică aparținând Culturii Cucuteni și Carpilor (Dacii Liberi) în punctul ,,La Brazi”. Descoperirea face parte dintr-o cercetare mai amplă, săpăturile fiind avansate la Nănești și urmând a se extinde la Domnești. Demn de precizat este că se va folosi și tehnologia modernă de tip teledetecție și LiDAR.

Sperăm ca în aceste șantiere arheologice să integrăm un grup de elevi, astfel aceștia să participe la o lecție de istorie ,,pe viu” și să descopere pasiunea pentru cercetarea istorică.
Sperăm ca o parte din aceste descoperiri să le putem expune la Școala din Domnești (comuna Pufești), deoarece este important să ne cunoaștem istoria locului și a României-o străveche vatră de locuire.

Specialiștii au fost însoțiți pe teren de către Artur Ghinea – Directorul Direcției de Cultură Vrancea, Claudiu Sorin Coviltir (Direcția de Cultură VN), prof.dr. Nicolae Damian, Cristi Veliscu – primarul și viceprimarul comunei, Maricel Nitu -administrator public.

Sursa foto: N. Damian, Claudiu Sorin Coviltir

sursă text: Uat Pufești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?