VIDEO: Vai, vai, vai ci dureri! „Grindă”, această Coana Chirița a politicii mioritice, care nu vrea „în pat cu PSD”

0
1696

Deputatul fost PNL Ion Ştefan „Grindă” plânge. Plânge și suspină. Dar, deși s-ar vrea „tânăra domniță” din „Muma lui Ștefan cel Mare”, de Bolintineanu, e…ca un fel de Coana Chirița din cândva celebrul cântec: Oprește Nae vaporu’. Vi-l mai amintiți?

„Pe o mare-nspumată/Un vapor naviga…/ Iar pe acel vapoooor/ Coana Chiriţa striga…/Vai, vai, vai ci dureri/Ioti-te, bre, vaporu’ cum cheri/ Şi marinarii cum moari/ Moari şi dă din chişioari…/ Opreşte Nae vaporu’/ Opreşte, cî mă scufund… (pâr, pâr, pâr…)/ Un val mi-atinji chişioru’/ Şî-ni traji galoşu’ la fund (pâr, pâr, pâr…)/ Vai, vai, vai ci dureri/ Ioti-te, bre, vaporu’ cum cheri/ Şi marinarii cum moari/ Moari şi dă din chişioari…/ Căpitanul Roberto/ Şî cu-ai săi marinaaari…/ S-au închis în cabinăăăă/

Şî zghiară ca nişti măgari../ Vai, vai, vai ci dureri/ Ioti-te, bre, vaporu’ cum cheri/ Şi marinarii cum moari/ Moari şi dă din chişioari…”.

Nici că s-ar putea găsi o mai bună metaforă pentru ce se întâmplă acum cu „dizidenții” din PNL. Vaporul liberal se scufundă, iar Coana Chirița vrea să coboare acuzându-i pe cei care-l conduc că „zghiară ca nişti măgari” și că, ne scuzați, sunt „în pat cu PSD”. Iar Coana Chirița, damă bine de provincie, zice că nu, ea nu vrea, ei îi place la distanță de asemenea practici. Bine, nu a invitat-o nimeni, fuge toată lumea de ea ca dracu de tămâie, dar ea insistă și își ia rămas bun pe facebook, în văzul lumii. „Drumurile noastre se despart!”, suspină „Grindă” „cu lacrimi în ochi și cu multă părere de rău pentru echipa frumoasă din familia liberală, cea alături de care am muncit pe brânci la Vrancea”. Da, a muncit mult! Damult de tot! Exact ca Agamiță Dandanache, al lui Caragiale: „Cum îţi spui, să nu m-aleg, puicusorule, nu merdzea…Eu, familia mea, de la patuzsopt… luptă, luptă şi dă-i, şi dă-i şi luptă…”.

Da, da, păi credeți că-i ușor să pui zeci și zeci de rude de-ale tale și de-ale altor specimene peneliste, cărători de serviete și lipitori de afișe în funcții bine plătite în atât de multe instituții ale statului? Păi, e muncă, nu glumă, e un efort care te sleiește de puteri. Plus că, de când a pierdut postul de ministru la Dezvoltare, a pierdut și influență, a început Cîțu să-i dea oamenii afară… E normal să zică Chirița, pardon „Grindă”, că „PNL de astăzi nu mai este familia în care să mă regăsesc și cu care să mai pornesc în lupte politice.” Ei, lasă dom’ deputat, n-ai matale suficientă familie, ce-ți mai trebuie partidu’ care te-a băgat în Parlament? Stai acolo lângă Orban, că te învață de bine; doar pe el l-ai ascultat și ai candidat de două ori la Primăria Focșani. Ți-a vrut binele, e înțelept, e…nah, e Șică Mandolină, ce dracu’. Bine că l-ați luat și pe Dancă, rătăcit pe aici, și el mare om ca și matale, mare caracter.

„Am sperat ca gestul meu și al colegilor mei, de revoltă, prin care am plecat din Grupul parlamentar PNL, să fie un semnal de alarmă pentru președintele Klaus Iohannis și pentru noul șef al PNL Florin Cîțu ori pentru ”echipa câștigătoare”, ceea ce nu s-a întâmplat! Astăzi demisionez din PNL, urmând a activa ca deputat independent de Vrancea”, scrie „Grindă”, care insistă că nu vrea „în pat cu dușmanul”. Stai liniștit, nu te cheamă nimeni! Nu le sună alarma nici lu’ Iohannis, nici lu’ Cîțu pentru câțiva rătăciți, care au supt până acum cât au putut de la țâța puterii, iar acum nu se dau înțărcați.

Deputatul „Grindă” a căpătat o tristă celebritate la nivel național prin gafele comise și prin numirile „fără număr” ale rudelor și apropiaților în funcții publice. Când era ministru al Dezvoltării, Ion Ștefan a stârnit hohote de râs prin gafele de exprimare. „Laptopurile din minister sunt foarte mici. Oamenii din minister au mâini și picioare, se nasc sau sunt născuți”, spunea deputatul într-o emisiune televizată. Sau „mâine vom construi acum”. De amintit și scandalul cu neplata impozitelor la locuința pe care o deține în Focșani. Deputatul figura în evidențele municipalității cu o casă de 96 mp însă în declarația de avere menționa că are o locuință de peste 900 mp. Abia în urma scandalului izbucnit la nivel național au fost achitate impozitele restante.

Dar momentul votului de la alegerile locale din 2016, când a candidat pentru Primăria Focșani? În seara alegerilor, Ion Ștefan a anunțat într-o conferință de presă că a câștigat detașat în fața lui Cristi Misăilă pentru ca dimineață rezultatul să fie exact invers.

Dar nepoții, verișorii, cumetrii și activiștii de partid propulsați rapid în funcții publice? Se scufunda vaporu’ și „Grindă” nu s-a putut abține de la o ultimă „aroganță” prin angajarea unei nepoate, Ioana Ștefan, drept consiliera președintelui PNL Focșani, Nicu Tănase la Ministerul Dezvoltării.

Plecarea din PNL a lui Ion Ștefan deschide cutia remanierii pentru persoanele promovate de acesta în diferite funcții publice. Lista neagră ar fi fost deja făcută, cap de listă fiind secretarul de stat Nicu Tănase, recunoscut ca fiind unul dintre apropiații lui Grindă. La fel, prefectul Gheorghiță Berbece este printre cei vizați de schimbare, ca și șefii și șefuții de instituții, parașutați de deputatul fost PNL.

Vai, vai, vai ci dureri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here