Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

În timp ce un focșănean și mama lui dormeau liniștiți în apartament, s-au trezit cu trei hoți care au furat un laptop, un telefon mobil și un portofel

Trei focșăneni, dintre care unul minor la data comiterii faptei, au fost condamnați definitiv pentru un furt comis în iunie 2019, când au intrat în casa unui localnic din municipiul reședință de județ. Nu a contat că partea vătămată era în casă în acel moment și, până să poată fi oprit, unul dintre hoți a reușit să ia un laptop, un telefon mobil și un portofel în care erau bani și diverse documente. Cei trei au fost prinși la scurt timp cu ajutorul camerelor de supraveghere amplasate în zona comiterii furtului și, chiar dacă partea vătămată și-a recuperat bunurile sustrase, a dorit ca inculpații să fie trași la răspundere. În final, cea mai mare pedeapsă a primit-o cel care a pus la cale furtul și care a și intrat în casă peste focșăneanul păgubit, un inculpat în vârstă de 33 de ani.

Ulterior, apelul declarat de acesta a fost respins ca nefondat, astfel că sentința a rămas definitivă: 1. (…) condamnă pe inculpatul (…), la o pedeapsă de 4 ani închisoare, pentru săvârşirea infracțiunii de furt calificat, (faptă comisă în data de 06.06.2019, în jurul orei 01:10). Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 9 luni închisoare, aplicată inculpatului prin sentinţa pronunţată de Judecătoria Focşani, definitivă prin decizia penală a Curţii de Apel Galaţi, în pedepsele componente şi va repune aceste pedepse în individualitatea lor (…) dispune aplicarea pedepsei de 4 ani închisoare (pedeapsa din prezenta cauză), care va fi sporită cu o treime din cealaltă pedeapsă de 4 ani închisoare (respectiv 1 an şi 4 luni închisoare) şi o pătrime din durata măsurii educative (respectiv 9 luni închisoare), urmând ca inculpatul să execute să execute o pedeapsă rezultantă de 6 ani şi 1 lună închisoare. (…)

2. (…) condamnă pe inculpatul (…), la 1 an şi 6 luni închisoare, pentru complicitate la furt calificat (…). dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani (…). impune condamnatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, urmând ca Serviciul de Probaţiune Vrancea să ia măsurile necesare pentru a asigura executarea acestei obligații într-un termen cât mai scurt de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare. (…) pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul uneia dintre următoarele entităţi din comunitate menţionate în baza de date afişată de Direcţia Naţională de Probaţiune, respectiv Primăria Focşani – Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice Focşani sau AJOFM Vrancea (tipul de activitate va fi stabilit de către consilierul de probaţiune). (…)

3. (…) aplică inculpatului (minor la data comiterii faptei) (…), măsura educativă a supravegherii, pe o durată de 6 luni, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Vrancea, pentru complicitate la furt calificat (…).

De menționat că cei doi inculpați care au scăpat cu pedepse mai blânde, în vârstă de 21 și, respectiv 19 ani, nu sunt cunoscuți cu antecedente penale. Cu toate acestea, li s-a părut interesantă „propunerea” inculpatului de 33 de ani, astfel că au supravegheat zona din cartierul Bahne, unde se afla locuința părții vătămate. Din ce se arată în rechizitoriu, inculpatul a intrat în apartamentul persoanei vătămate pe geamul rabatat al unei ferestre și, până să se trezească proprietarul, a reușit să ia bunurile. În timp ce dormea în sufragerie, în jurul orei 01.10, a auzit un zgomot în locuință, iar când a deschis ochii, a văzut lumina unei lanterne și silueta unui bărbat în cameră. A precizat că s-a ridicat din pat, a strigat la acel bărbat, care a ieșit în hol, a mers către dormitorul mic și a sărit pe geam. (…) a închis imediat geamul despre care își amintea că l-a lăsat anterior rabatat și, verificând, a observat că din camera lui lipsește un laptop marca Acer, portofelul în care avea carduri bancare, acte de identitate și actele autoturismului. A menționat că la momentul la care a țipat după autorul furtului, s-a trezit și mama sa, care dormea în dormitorul mare al apartamentului, și a observat că și din acea cameră a fost sustras un telefon mobil marca Samsung J3 2016 și suma de 30 de lei, se detalia în motivarea sentinței, așa cum apare pe rolii.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?