Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Fotbal feminin, Liga a III-a – Estera Țifești trece iarna pe primul loc!

  • Vrâncencele au toate șansele să încheie și sezonul de primăvară tot ca lidere!

  • Alexia Niculescu a fost convocată la Naționala U 15 a României

La începutul Campionatului Ligii a III-a la fotbal feminin părea de domeniul visurilor frumoase ca Estera Țifești, echipa nou intrată le senioare, dar alcătuită din fete care terminaseră pe locul 5 competiția cadetelor, să domine competiția din seria 1. Și să se afle la finalul sezonului de toamnă – care înseamnă turul campionatului și două etape din retur, pe locul întâi, cu cinci puncte peste următoarea clasată, Zimbrul Tulcea, formație cu vechime în Liga a III-a, și cu 11 puncte peste formațiiule de pe locurile 3 și 4. Practic, raportarea la programul ultimelor trei etape, care vor fi în primăvara lui 2022, indică echipa din Țifești ca și câștigătoare a seriei la final de campionat. Estera este neînvinsă după șapte etape în care a câștigat de șase ori și a terminat o dată la egalitate, în deplasarea de la ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Remarcabil este că mai multe etape, fetele de la Estera nu l-au avut alături pe antrenorul principal, Paul Cioran, care a stat în izolare după ce a avut test Covid pozitiv, dar care a revenit la echipă înaintea ultimelor două etape de campionat, când Estera a făcut egal și a câștigat, și a jocului de Cupă de miercuri, 17 noiembrie.

În Cupa României, Estera a fost întrecută cu 2-1 de Atletic Club Onix 2010 Râmnicu Sărat, formația din Liga a II-a, mult mai experimentată, care a marcat golul calificării în prelungiri din lovitură liberă. Duminică, 21 noiembrie, în deplasarea de la Dunărea Giurgiu, elevele profesorului Paul Cioran au câștigat cu 4-2 (0-1). ”A fost un meci extrem de dificil, am fost conduși cu 2-1 în minutul 55, dar fetele au dovedit tărie de caracter și au reușit să întoarcă rezultatul și să avem un final de meci liniștit!”, mi-a spus antrenorul Esterei, pentru care au marcat Miruna Lăluciu – 2, Florina Bîrsă și Alexia Niculescu.

Estera are o jucătoare convocată la Naționala U 15 a României – Alexia Niculescu!

Prestațiile echipei din Țifești au atras atenția specialiștilor nu doar prin rezultate, ci și prin evoluțiile individuale ale unor jucătoare dintre care, una a și fost convocată la Naționala U 15 a României ce va avea două meciuri de pregătire la Buftea, în perioada 29 noiembrie – 6 decembrie. Este vorba despre Alexia Niculescu (foto), mijlocaș dreapta-extremă și marcatoare importantă a Esterei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?