Biroul Siguranță Școlară Vrancea: Recomandăm părinților să se intereseze frecvent cu privire la situația școlară a copiilor, precum și la situația frecventării orelor de curs

0
968

În perioada 17-18 noiembrie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară au acționat în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea absenteismului școlar și pentru prevenirea încălcării unor norme de conviețuire socială și de ordine publică.

La activități au participat polițiști din cadrul Poliției Municipiului Adjud și Poliției Orașului Mărășești dar și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea și un reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean Vrancea.

Activitățile au fost realizate în scopul consolidării unui climat de siguranță în mediul școlar și în zonele adiacente, pentru care se impune accentuarea acțiunilor comune.

În atenția polițiștilor și jandarmilor, au fost agenții economici din proximitatea unităților de învățământ care, potrivit Legii nr. 61/1991- sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice și H.G 128/1994 privind unele măsuri pentru asigurarea condițiilor de dezvoltare fizică și normală a elevilor, pot fi sancționați  pentru încălcarea normelor în vigoare. 

Obiectivele acțiunii au fost prevenirea absenteismului, menținerea ordinii publice la unitățile de învățământ preuniversitar și respectarea măsurilor pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, potrivit competențelor. 

Pe această cale, recomandăm și părinților să se intereseze frecvent cu privire la situația școlară a copiilor, precum și la situația frecventării de către aceștia a orelor de curs, în detrimentul unor activități care îi pot predispune la victimizare.

Comunicat IPJ Vrancea din 18 noiembrie 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here