Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Karate SKDUN – Daniel Fusaru, campion mondial la kata cu echipa României!

  • Irina Paraschiv – vicecampioană mondială și medaliată cu bronz, iar Ștefan Gotu- medaliat cu argint, cu echipele de kumite ale României

Campionatul Mondial Karate Shotokan (SKDUN), ediția 2021 a avut loc la Zrenjanin, în Serbia, în zilele de 13 și 14 noiembrie. Între cei peste 500 de participanți din 20 de țări, s-au aflat și trei sportivi ai CSM Focșani 2007. Împreună, au obținut patru medalii – una de aur, două de argint și una de bronz. A câștigat titlul de campion mondial Daniel Fusaru, la kata seniori, cu echipa Românei din care au mai făcut parte Radu Todiraș, de la Știința Bacău și Bogdan Lipianu, de la Dinamo București. La tineret, Irina Paraschiv a devenit vicecampioană mondială cu echipa de kumite feminin și a câștigat medalia de bronz cu echipa de kumite mixt a României. Tot la tineret, Ștefan Gotu a devenit vicecampion mondial cu echipa masculină a României. Cei doi medaliați ai Campionatului Mondial de karate shotokan sunt antrenați de sensei Daniel Fusaru cu care au început pregătirea încă de când erau copii și au continuat-o ajungând la nivelul de vicecampioni mondiali de tineret! 

După competiție, sensei Daniel Fusaru mi-a declarat: ”Am trecut și încă trecem printr-o perioadă deosebită, dar asta nu ne-a împiedicat să ne pregătim bine. Sper ca aceste rezultate sa motiveze și tinerii karateka pentru ca dacă se vrea cu adevărat se poate și la acest nivel. Rezultatele sunt bune pentru primul an de tineret. Sportivii mei nu au reușit să se impună la probele individuale, dar s-au motivat și au luptat foarte bine în probele pe echipe. Obiectivul personal este să aducem rezultate la seniori, sper ca sportivii mei să înțeleagă ca la seniori se face diferența și munca pe care am depus-o ani de zile sa nu fie în zadar! Începând cu luna ianuarie vom organiza o selecție pentru o nouă grupă de inițiere în karate. Așteptăm copiii cu mare drag! Unirea face puterea! Pentru karatiștii de la CSM Focșani 2007 urmează la 4 decembrie, la Voluntari, Campionatul Național pe echipe”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?