Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

GALERIE FOTO: Continuă lucrările de asfaltare a drumurilor județene; se lucrează pe DJ 205 P, în zona localității Milcovul, și pe DJ 205 L Negrilești – Soveja

Administrația județeană continuă lucrările de reabilitare și asfaltare a drumurilor județene. În aceste zile se toarnă un strat nou de asfalt pe DJ 205 P, în zona localității Milcovul, pe o lungime de doi kilometri. „Vremea bună ne permite să continuăm asfaltările pe drumurile județene din Vrancea. La Milcovul, pe DJ 205 P, turnăm stratul de uzură pe un tronson de 2 kilometri care face legătura cu DN 23 A. Lucrări de calitate pentru o infrastructură așteptată de mulți ani de către oamenii din zonă. Finanțarea proiectului se face prin Programul Național de Dezvoltare Locală“, a precizat președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma.

Proiectul de investiții „Modernizare DJ 205 P, comuna Milcovul, sector int. DN 23A, km 29+700 – 32+400, L=2,70 km, judetul Vrancea” este realizat de societatea Sotirex SRL. Valoarea investiției este de aproximativ 2,8 milioane de lei. Drumul va avea o lățime a părții carosabile de 5,5 metri. Vor fi turnate: strat de balast, strat piatră spartă amestec optimal, strat de legătură mixtură asfaltică și strat de uzură. Drumul va avea acostamente consolidate și acostamente din piatră spartă. Vor fi realizate șanțuri protejate și vor fi construite mai multe podețe tubulare și podețe de acces către proprietăți. Totodată, va fi amenajat accesul către drumurile laterale, fiecare cu o lungime de 20 de metri și va fi realizată semnalizarea rutieră.

Proiectul de modernizare a drumului județean DJ 205 P în lungime totală de 12,90 kilometri, a fost demarat de fostul președinte Marian Oprișan, care a semnat ordinul de începere a lucrărilor încă din luna iunie 2018. Proiectul este finanțat în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2017-2020.

Drumul județean DJ 205 L, în curs de reabilitare și modernizare

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma a mers ieri să vadă și care este stadiul lucrărilor la obiectivul de investiții privind modernizarea DJ 205 L Negrilești – Soveja. Alături de acesta s-a aflat vicepreședintele CJ, Ionel Cel Mare și primarul comunei Negrilești, Ion Văsuianu. „Vrâncenii care doresc să ajungă la Soveja pe ruta Focșani – Bolotești – Vidra – Valea Sării – Bârsești – Negrilești – Soveja vor avea parte de o șosea asfaltată pe ultimul segment de drum județean al traseului respectiv. Tronsonul de aproape 8 kilometri, dintre Negrilești și Soveja, a fost deja pregătit pentru asfaltare, fiind realizate inclusiv 11 poduri. Situat pe DJ 205 L, tronsonul respectiv trece printr-o zonă mirifică, astfel încât va deveni, cu siguranță, o atracție turistică. DJ 205 L Negrilești – Soveja va reprezenta o variantă excelentă de acces către localitatea cu cel mai ozonificat aer din România“, a precizat președintele Cătălin Toma.

Lucrările sunt unele de amploare și vor consta în refacerea infrastructurii drumului dintre Soveja și Negrilești (DJ 205 L) pe sectoarele afectate de calamități, în cadrul unui proiect de 15,5 milioane de lei. „Se execută lucrări ample de refacere a platformei drumului, de montare a unor elemente prin care se preiau apele pluviale și se construiesc 11 poduri de trecere. Practic, refacem drumul de legătură între localitățile respective, localități foarte importante pe harta turistică a Vrancei. Totodată, după finalizarea acestor lucrări avem în plan și asfaltarea celor peste 6 kilometri de drum județean dintre Soveja și Negrilești. Vom deschide astfel un traseu pe care turiștii îl vor folosi în alte condiții decât până acum. Dezvoltarea Vrancei este prioritatea noastră!”, a precizat președintele Consiliului Județean Vrancea.

De reținut că de curând au fost finalizate lucrările pentru obiectivul de investiții „Reabilitare şi modernizare D.J.205 L, sector DN 2D – Negrileşti, km 18+152-km 21+552, L=3,4 km, comuna Negrileşti, judeţul Vrancea”. Proiectul de investiții a fost demarat de fostul președinte Marian Oprișan. Lucrările au constat în reabilitarea platformei drumului, balastare, turnarea unor straturi de asfalt, realizarea de șanțuri pentru colectarea apelor pluviale și construirea de podețe de acces către proprietăți.

Valoarea proiectului implementat de Consiliul Județean Vrancea este de 1,5 milioane de euro, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni de la data semnării Ordinului de începere. Lucrările au fost executate de S.C. Troia Premium Construct S.R.L., S.C. Geda Com S.R.L. și S.C. Creative Road Design S.R.L., având ca lider de asociere pe S.C. Troia Premium Construct S.R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?