Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

Radu Oprea (PSD): Certificatul verde nu trebuie să fie un instrument opresiv, nu trebuie să creeze discriminări

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, afirmă că certificatul verde nu trebuie să creeze discriminări, nici să fie „un instrument opresiv” şi subliniază că partidul pe care îl reprezintă „nu intenţionează să dea oameni afară”. „Certificatul verde, din perspectiva PSD nu trebuie să fie un instrument opresiv, nu trebuie să creeze discriminări. Dacă ne uităm un pic în spate şi vedem cum a fost el generat de către Parlamentul European şi Comisia Europeană, vedem că el trebuie să fie un instrument care să faciliteze călătoriile, care să vină în sprijinul şi în ajutorul cetăţenilor care doresc să călătorească. Aceasta este ideea care ar trebui să fie o idee generoasă. (…) Lucrurile trebuie să fie foarte clare, că PSD nu intenţionează să dea oameni afară”, a declarat Oprea, luni, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD.

Parlamentarii liberali se vor abţine la votul pe amendamentul PSD privind plata de la bugetul de stat a testelor COVID pentru persoanele nevaccinate, a anunţat, luni, preşedintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, Nelu Tătaru. „La grupul parlamentar al PNL s-a luat în discuţie astăzi şi certificatul verde. Vineri a fost termenul pentru amendamente şi noi a trebuit să luăm această lege în forma ei iniţială, adaptată doar la sistemul medical. (…) S-au depus mai multe amendamente. De la AUR au venit destule vineri, de aceea astăzi suntem la aşezarea lor într-un tabel, să putem discuta într-o şedinţă din zilele următoare. (…) La această lege, faţă de Senat, este acel amendament depus de PSD în care era gratuitatea pe două luni pe zece teste pe lună pentru cei care nu se vaccinau şi erau testaţi. Testarea era suportată din bani publici. În decizia de astăzi de la grupul parlamentar PNL de la Camera Deputaţilor s-a votat ca noi, grupul parlamentar al PNL, să ne abţinem la acest amendament. Considerentele sunt că statul oferă vaccin gratuit, testarea să se facă contracost”, a explicat Tătaru, la Palatul Parlamentului. (…) Potrivit acestuia, se vor testa gratuit cei care vor primi contraindicaţii pentru vaccinarea anti-COVID din partea medicilor.

Tătaru a informat că, cel mai probabil, legea privind certificatul verde COVID va intra pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor miercurea viitoare. „Sunt şase comisii raportoare la acest proiect de lege. Noi (Comisia de sănătate) vom avea un raport preliminar mâine sau poimâine în care vom putea evalua şi amendamentele şi vom vedea şi votul. Celelalte comisii vor avea, la rândul lor, şedinţe de raport. Vom avea stabilită săptămâna viitoare, cred că miercuri, o şedinţă de plen în care să trecem acel certificat verde. Din punctul nostru de vedere şi votul de astăzi, ne vom abţine la acest amendament”, a transmis deputatul PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?