Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

GALERIE FOTO: Handbal, Liga Națională – Echipa din Alexandria ”a demonstrat un mare caracter!”

  • CSM Focșani 2007 – CSM Alexandria 20-27 (9-16)

Formații

CSM Focșani 2007: Cloșcă, Marocico – 1 gol, Rusu – Pătru, Popovici, Drăgan – 3, Miroiu – 1, Marjanovic – 2, Țuțu – 1, Valentin Mocanu – 1, Rață – 1, Marijanac – 2, Eros – 6, Gramatic, Mănescu – 1.

CSM Alexandria : Simulescu, Hebo – 6, Bragadireanu, Chiorean – 5, Staicu, Oancea – 8, Păunescu – 1, Marius Mocanu – 1, Aungurenci – 2, Mazilescu, Dobrincu – 3.

CSM Focșani 2007 a produs duminică seara, în Sala Polivalentă, una dintre marile surprize ale actualei ediții a Campionatului Ligii Naționale de handbal masculin. A pierdut fără drept de apel partida disputată în runda a 10-a în compania ultimei clasate, CSM Alexandria, formație fără nici un punct după nouă etape. Oaspeții au dominat jocul de la început până la sfârșit, chiar dacă scorul reprizei a doua a fost egal, 11-11. Focșănenii nu au fost nici un moment în joc: au fost surprinși de agresivitatea și mobilitatea apărării oaspeților, au pierdut mai multe mingi în atac, au primit multe goluri pe contraatac, au avut în față un portar în formă excepțională, au părut că nu înțeleg ce li se întâmplă, nu au avut reacție și s-au văzut conduși la pauză cu 7 goluri!

De la CSM Focșani 2007 un singur jucător a avut luciditatea care i-a permis să găsească breșele din apărarea excelent organizată de antrenorul Constantin Ștefan: Eros, cel care a înscris de 6 ori din 8 aruncări. De la CSM Focșani 2007 au lipsit, accidentați, câțiva jucători esențiale în angrenajul echipei – Ragea, Makrishin, Krstevski. Dar lipsa lor nu ar fi fost decisivă dacă focșănenii ar fi evoluat la valoarea lor. Dimpotrivă, au jucat mai rău decât se credea că este posibil să o facă! Fără a diminua din meritele formației din Alexandria, se cuvine spus că echipa Focșaniului, prin jocul său a oferit oaspeților victoria.

Acestea ar fi considerațiile comentatorului. Pentru a înțelege mai bine cum a fost posibilă înfrângerea focșănenilor pe teren propriu vă prezint declarațiile de după meci ale celor doi antrenori și ale celor mai buni jucători ai fiecărei echipe!

Dalibor Cutura: ”A fost o seară foarte urâtă pentru noi. În primul rând vreau să felicit echipa din Alexandria, o echipă luptătoare, care a demonstrat astăzi un mare caracter. Ne-a bătut în toate fazele de joc. Din păcate am stricat o perioadă foarte bună a noastră. E clar că suntem toți dezamăgiți. E un duș foarte rece. Poate că am intrat puțin, nu spun că am subestimat adversarul, dar nu am intrat în meci cum trebuie, cum merită un meci de Ligă Națională. Bineînțeles că e o bătălie, războiul durează până în mai. Avem multe meciuri, nu avem mult timp să plângem. Din trei în trei zile. Vine meciul cu Constanța, apoi cu Suceava, în total sunt șapte meciuri, nu avem timp să plângem. Trebuie să ne ridicăm cât mai repede, să uităm meciul de astăzi, să analizăm, să vorbim ce nu a fost bine, multe lucruri nu au fost bine, dar ăsta-i sportul!”

Attila Eros: ”A fost foarte greu. Nu ne-am găsit ritmul, ei au făcut un meci aproape perfect și din cauza asta am pierdut. Nu aș pune-o pe forma adversarului, noi am fost principalii vinovați. Nu am găsit ritmul de joc, am făcut greșeli în atac, în apărare, nu a mers nimic. A fost un meci dezastruos, dar nu avem decât să muncim și să mergem mai departe. Încercăm să reparăm greșelile. Mai întâi mergem la Constanța unde trebuie să recuperăm punctele astea”.

Constantin Ștefan, antrenor CSM Alexandria: ”A fost foarte bine pentru noi, am prins o zi foarte bună. Am arătat și joi la Alexandria că avem putere, am pierdut la doar două goluri cu vicecampioana României, Dobrogea Sud Constanța. Astăzi am venit să ne vindem pielea scump, știam că o să fie un meci greu, dar am reușit prima victorie după zece etape, după o muncă foarte grea, la o echipă nou promovată, cu mine antrenor, cu obiectiv salvarea de la retrogradare. Astăzi am arătat că putem să rămânem în Ligă. A fost o formă sportivă bună la toți jucătorii, am venit cu doar 12 jucători pentru că mai mulți nu am putut să aliniez, dar vreau să-i felicit pe această cale că au dat dovadă de caracter. Și să câștigi pe terenul celor de la Focșani este un lucru și mai îmbucurător”.

Paul Simulescu, portar, CSM Alexandria: ”A fost un meci greu, dar s-a terminat cu bine. Ne doream foarte mult victoria. A fost prima noastră victorie în acest sezon. Am intrat determinați în teren și am dat tot ce-am avut mai bun ca să câștigăm. Am venit motivați să câștigăm. Să sperăm că va fi tot așa înainte să avem o evoluție cât mai bună și să facem cât mai multe puncte”.

În etapa următoare, joi, 18 noiembrie, CSM Focșani 2007 va juca în deplasare cu HC Dobrogea Sud Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?