FOTO! Controale pe tema Covid în mijloace de transport, piețe, baruri; 4500 de persoane legitimate și 250 de amenzi în trei zile

0
749

ACȚIUNI ÎN SISTEM INTEGRAT PENTRU PREVENIREA ŞI LIMITAREA INFECTĂRII CU SARS-COV 2 LA NIVELUL JUDEȚULUI VRANCEA

În ultimele 72 h, la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea au fost organizate 30 de acțiuni punctuale pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Aproximativ 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea, împreună cu jandarmi, pompieri, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor abilitate au acționat pentru verificarea respectării măsurilor impuse prin legislația specifică stării de alertă.

În cadrul activităților, forțele de ordine au verificat aproximativ 323 de mijloace de transport în comun și au legitimat aproximativ 4500 de persoane.

Au fost controlate peste 2200 de obiective/locații ( baruri, restaurante, fast-food-uri, piețe, târguri, gări) fiind aplicate 250 de sancțiuni contravenționale, dintre care 207 pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară de către persoanele fizice. Valoarea sancțiunilor se ridică la aproximativ 31.500 de lei.

Scopul acțiunilor desfășurate este de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2.

Întrucât sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare, recomandăm tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică şi să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

Sursa text și foto: IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here