Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

VIDEO și GALERIE FOTO: Andrei Sebastian are nevoie de noi! 17.000 euro sunt necesari pentru o operație în Turcia! Băiețelul de numai 5 ani are tetrapareză spastică

O mămică din Suraia, diagnosticată cu parapareză spastică și polineuropatie demielinizantă senzitivo-motorie, ne cere ajutorul. Dar nu pentru ea, ci pentru băiețelul ei de 5 ani diagnosticat cu tetrapareză spastică. Afecțiunea pe care o are Andrei Sebastian Tudose implică, în majoritatea cazurilor, pierderea parțială sau totală a utilizării trunchiului și a celor patru membre. Copilul are nevoie de 17.000 de euro pentru a putea ajunge la o clinică din Turcia unde va beneficia de tratament cu celule stem care-i va putea stopa evoluția bolii și ameliora simptomele existente. Familia nu dispune de acești bani, așa că singura soluție este ajutorul venit din partea fiecăruia dintre noi. Aurelia Tudose spune că, în ceea ce o privește, problemele locomotorii au apărut în urmă cu 13 ani, la puțin timp după prima naștere. „Primele simptome au apărut în 2008, la o lună și jumătate după ce am născut fetița. Până atunci n-am avut nicio problemă de sănătate. Am născut-o în Italia, pentru că, la vremea aceea locuiam acolo. Aveam 23 de ani. E drept că nu am avut dilatația bună, așa că mi-au făcut multe injecții de dilatație, mi-au făcut și epidurala în spate și bănuiesc că și din cauza asta s-a declanșat această problemă. Efectiv mi s-a îngreunat mersul. Fiind încă în Italia, am mers la un doctor acolo care mi-a dat niște tălpici ortopedici. Ulterior, m-am retras în România și am aflat că sufăr de o boală genetică pe care o moștenesc de la a șaptea generație, parapareză spastică. Am mers la mai mulți doctori din țară, și așa am aflat că am un chist pe coloană, însă mi-au spus că nu este urgent să fac operație. Am urmat mai multe şedințe de recuperare, dar rezultatele au fost minore‟, povestește Aurelia Tudose.

Un băieţel aparent sănătos… până la şapte luni

La opt ani după ce a adus pe lume primul copil, Aurelia Tudose a rămas din nou însărcinată. Spune că a aflat că va deveni din nou mamă de la un preot care a sfătuit-o să păstreze copilul. „Am spus că dacă Dumnezeu mi l-a dat, nu vreau să-l omor. Am mers mai departe. Un preot mi-a spus că sunt gravidă, și mi-a spus să merg mai departe, să nu fac prostia să-l dau afară. Evoluția sarcinii a fost bună. Însă, pentru a nu-mi agrava problemele de sănătate, doctorul ginecolog care mi-a monitorizat sarcina, m-a programat să nasc când am ajuns la 38 de săptămâni. După ce l-am născut, nu mi l-a pus pe băiat la oxigen. L-au ținut într-o rezervă, pentru că era mai micuț, avea 2,400 grame, și a primit nota 9. La patru zile după naștere, m-au externat. La două săptămâni, băiețelul a făcut icter prelungit, era galben la față. M-am dus în spital cu el și ne-am internat ca să facem tratament‟, povestește Aurelia Tudose.

După ce au trecut cu bine peste acest episod, mama spune că a mers lună de lună cu Andrei la control, fără ca cineva să observe că cel mic are o problemă de sănătate. La șapte luni, femeia spune că a început să-și facă griji pentru că băiețelul „nu avea putere să se ridice și nici să se rostogolească‟. Din acel moment au început vizitele la medici. „Am ajuns la Bucureşti şi acolo o doctoriță mi-a spus că băiatul are retard motoriu și trebuie reevaluat. Se întâmpla în 2016. Apoi am urmat tratament, am făcut RMN, unde a ieșit un lichid pe creier, dar mi s-a spus că se va elimina cu timpul, iar pentru splasticitate, i-au dat Lioresal. Afecţiunea lui nu este tratabilă, în schimb încercăm să-i stopăm evoluţia. Am mers la Spitalul «Victor Gomoiu» din Bucureşti, unde i-au făcut radiografie la bazin, şi mi s-a spus că Andrei este la limită cu luxația de șold și că este nevoie de operație. Pe 5 iulie, anul acesta, a fost programat la operaţie. I-au pus două șuruburi, unul într-o parte, altul într-o parte ca să-i formăm șoldul şi să revimă oasele la normal. Pe 15 septembrie am fost la control la același spital, mi-au spus că este bine, s-a mai relaxat msuculatura, dar nu în totalitate, și trebuie să mai facem o intervenție chirurgicală de alungire a tendonului pentru că are tendința să meargă pe vârfuriˮ, spune mama lui Andrei Tudose.

Operaţia cu celule stem în Turcia, 17.000 de euro

Aurelia Tudose spune că a trimis documentele medicale ale fiului ei şi la o clinică din Turcia. Iată ce răspuns a primit: „Raportul și videoclipul pe care le-ați transmis a fost evaluat de prof. dr. Erdal Karaöz și s-a afirmat că pacientul nostru este potrivit pentru tratamentul cu celule stem, dar acesta a informat că aplicarea nu va fi benefică pentru deformările musculo-scheletale și că mentalul și neuropatia s-ar putea îmbunătăți. Medicul nostru ne-a informat că se vor administra 2 doze de celule stem la intervale de 15 zile și că dacă se observă îmbunătățire după 1 lună, aplicațiile vor continua. Între cele două aplicații, oaspeții noștri se vor putea întoarce în țara lor dacă doresc, sau vor continua să stea la hotel dacă doresc. Timpul necesar pentru finalizarea anesteziei și a protocoalelor preoperatorii este de 2 zile. Procesul pentru oaspetele nostru va fi următorul: ziua sosirii – test PCR, ziua a 2-a – consultaţie pediatrică şi anestezie, ziua a 3-a – aplicare şi ziua a 4-a – externare. Preţul este în proforma ataşată şi cuprinde: 2 doze de administrare, 2 nopți de spitalizare, teste covid, examen de anestezie și examinări preoperatoriiˮ.

Preţul celor două proceduri costă 17.000 de euro, bani pe care familia nu-i are. Până vor ajunge în Turcia, mama continuă să meargă cu Andrei la şedinţe de kinetoterapie şi logopedie. Din puținul fiecăruia, îi putem oferi o mână de ajutor unui copil vesel și dornic să trăiască.

Donații se pot face în conturile deschise la BancaTransilvania pe numele mamei, Aurelia Tudose:

RON: RO81BTRLRONCRT0CF0129101

EURO: RO28BTRLEURCRT0CF0129101

GBP: RO96BTRLGBPCRT0CF0129101

USD: RO40BTRLUSDCRT0CF0129101

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?