Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO: Gimnastică junioare – Ana-Maria Bărbosu, cinci medalii din cinci posibile la Campionatul Național de junioare!

  • Sportiva de la CSS Focșani a obținut două medalii de aur – la paralele și bârnă, două de argint – la individual compus și sol și una de bronz, la sărituri!

  • Raisa Chivu, medalie de aur la paralele

Campionatul Național Individual de Gimnastică pentru junioare care a avut loc la Izvorani de joi, 11 noiembrie, până sâmbătă, 13 noiembrie, a reconfirmat valoarea înaltă a școlii de gimnastică de la CSS Focșani. Sportivele clubului au încheiat competiția cu 6 medalii, dintre care trei de aur, două de argint și una de bronz. Ana-Maria Bărbosu a devenit campioană națională la parelele și bârnă la junioare I nivel 6, iar Raisa Chivu, campioană națională la paralele, junioare 1 nivel 5. Ana-Maria Bărbosu a câștigat titlul de vicecampioană a României la individual compus și la sol, iar la sărituri s-a clasat a treia și a primit medalia de bronz. La individual compus, Ana-Maria a fost devansată de campioana Amalia Puflea, cu doar două zecimi de punct. În concursul pe aparate, sportiva de la Focșani a obținut note mai mari decât la individual compus la paralele, sărituri și sol.

Ana-Maria Bărbosu, cea mai medaliată junioară 1 nivel 6 a competiției, cu cinci medalii din cinci posibile, se pregătește la Centrul Național Olimpic pentru Junioare de la Deva, coordonator Lucian Sandu, și la Focșani a fost antrenată de Daniela Trandafir și Cezar Stoica și este componenta Programului ”Țară. țară, vrem campioane!”

Despre Ana-Maria Bărbosu, profesoara ei de la Focșani, Daniela Trandafir, mi-a declarat: ”Este un copil puternic cu un psihic care contează! Sunt foarte mândră de ea și de revenirea ei de după perioada de câteva luni de pauză și abia așteptăm să revină și Iulia Trestianu în competiții!”.

Raisa Chivu s-a clasat pe locul 5 la individual compus, la sărituri pe locul 6, la bârnă pe locul 7 iar la sol pe locul 6.

Raisa Chivu se pregătește la Centrul Național Olimpic pentru junioare de la Constanța iar la Focșani a fost antrenată de Doinița Vulcan și Dănuț Vulcan.

În afara locurilor de medalii a terminat competiția Andreea Popîrlan, eleva profesorilor Doinița Vulcan și Dănuț Vulcan, clasată pe poziția a 11-a la individual compus la junioare 3 nivel 3 și pe locul 6 la sărituri și 7 la bârnă în concursul pe aparate. Eleva acelorași antrenori, Bianca Holban, junioară 3 nivel 2, s-a clasat pe locul 6 la individual compus și pe locul 8 în concursul la paralele și bârnă. Au mai concurat de la CSS Focșani Ioana Mihai, Erika Epure, Karina Dondoi, Daria Buturugă și Alexia Său care au avut clasări mai modeste.

După campionat, profesorul Florin Roșioru, coordonatorul Secției de gimnastică a CSS Focșani s-a declarat foarte mulțumit de evoluția și rezultatele sportivelor clubului. ”Sunt copii de viitor, dar în lipsa concursurilor este greu să capete expriență și încredere în ceea ce pot. Încă o dată, școala de gimnastică de la Focșani a demonstrat că are valoare și pentru perspectivă. Venim cu copii cu care să facem performnanță. Mulțumesc sportivelor, antrenorilor și părinților care lucrează împreună pentru obținerea performanțelor scontate!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?