Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

„Soveja va dezvolta un hub turistic pe circa 100 hectare”

Autoritățile locale din Soveja pregătesc mai multe proiecte de investiții ce vizează reabilitarea infrastructurii locale. Consiliul Local Soveja a aprobat, în ședință extraordinară, două proiecte de investiții care vor fi depuse spre finanțare în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny“. Este vorba despre proiectele: „Aprobarea cererii de finanțare și a Devizului General pentru obiectivul de investiții – construire pod de acces „Dealul Moșului” în comuna Soveja“-valoarea investiției este de aproximativ 250 mii euro; „Aprobarea cererii de finanțare și a devizului general pentru obiectivul de investiții «Extindere rețea de alimentare cu apă și canalizare în zona Chilug, unde se lucrează la P.U.Z-ul turistic»“-, valoarea investiției este de 5 milioane euro.

Totodată, primarul Ionuț Filimon a anunțat că Soveja va dezvolta un hub turistic pe aproximativ 100 hectare de teren. „Soveja va dezvolta un hub (important centru – n.r.) turistic pe circa 100 ha care va fi împărțit pe trei zone. Astfel, una dintre prioritățile noastre este asigurarea infrastructurii rutiere și a celei de utilități. Soveja trebuie să se dezvolte, iar fiecare investiție trebuie făcută pentru a face față tuturor cerințelor, mai ales când vorbim despre o dezvoltare urbanistică care să armonizeze cu mediul înconjurător“, a precizat primarul Ionuț Filimon.

Plenul Consiliului Local Soveja a aprobat înființarea Unității de Management a Proiectului (UIP), care are ca obiect achiziționarea de tablete și dispozitive IT pentru unitățile de învățământ din comună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?