Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Primarul Cristi Misăilă și președintele CJ, Cătălin Toma, au reprezentat Focșaniul și Vrancea la Consiliul pentru Dezvoltare Regională

Primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, și președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, au participat miercuri la ședința Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, care s-a desfășurat în sala de ședințe a Consiliului Județean Buzău.

„În cadrul întâlnirii au avut loc discuții legate de stadiul implementării Programului Operațional Regional 2014-2020 în regiunea noastră. ”Cel mai important punct de pe ordinea de zi a fost cel legat de viitoarele finanțări venite de la Uniunea Europeană prin intermediul Programului Operațional Regional 2021-2027. În Regiunea de Dezvoltare Sud-Est strategia POR 2021-2027 trebuie să fie legată de creșterea competitivității economice, iar administrațiile locale trebuie să dezvolte cu banii europeni infrastructura și serviciile care să sprijine și dezvoltarea accelerată a mediului de afaceri”, a declarat primarul Cristi Valentin Misăilă în cadrul lucrărilor Consiliului pentru Dezvoltare Regională”, după cum precizează Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani.

Președintele Cătălin Toma a participat la această ședință în sistem de videoconferință, alături de vicepreședintele CJ Ionel Cel-Mare, primarul Fănică Popa (președintele Asociației Comunelor din România – filiala Vrancea) și primarul orașului Panciu, Nicolai Mărăscu. „În cadrul ședinței, la care au participat și reprezentanții consiliilor județene și municipiilor reședință din județele Buzău, Galați, Brăila, Tulcea și Constanța, au fost prezentate stadiul implementării Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020 în Regiunea de Dezvoltare Sud-Est, stadiul pregătirii POR Sud-Est 2021-2027 și a fost aprobată rectificarea bugetului și lista de investiții ale Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Est pentru anul 2021. Județul Vrancea are propuse spre finanțare prin fonduri europene pentru perioada următoare 12 proiecte pentru reabilitarea energetică a unor clădiri publice (școli, grădinițe, sedii primării, dispensar medical) din Panciu, Mărășești, Suraia, Movilița, Păulești, Poiana Cristei și două proiecte ale Consiliului Județean Vrancea: ”Eficientizare energetică și lucrări conexe C.R.R.N. Jariștea Vrancea” și ”Eficientizare energetică și lucrări conexe C.R.P.V. „O nouă șansă” Mărășești Vrancea””, au precizat reprezentanții Consiliului Județean Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?