Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

GALERIE FOTO: Județul Vrancea a semnat un acord de cooperare cu Raionul Anenii Noi din Republica Moldova

O delegație a Consiliului Județean Vrancea, condusă de vicepreședintele Ionel Cel-Mare, a efectuat o vizită de lucru în Raionul Anenii Noi din Republica Moldova, în perioada 7 – 9 noiembrie 2021, pentru stabilirea unor relații de colaborare și încheierea unui acord de parteneriat între cele două părți. În data de 8 noiembrie 2021, la sediul Consiliului Raional Anenii Noi, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel-Cel Mare și președintele Raionului Anenii Noi, domnul Ion Vicol, au semnat Acordul de Cooperare între Județul Vrancea și Raionul Anenii Noi din Republica Moldova.

Pe lângă evenimentul festiv de semnare a Acordului de Cooperare, programul delegației a cuprins vizite în teritoriu la agenți economici din raion, precum Castelul Familiei Mimi, recunoscut pe plan internațional ca exemplu de bună practică în ceea ce privește promovarea domeniului viticulturii, cartea de vizită a celor două regiuni. A fost vizitată și Fabrica de materiale de construcții Meteor, care este interesată de colaborări cu agenți economici din județul nostru.

Momentul desfășurării vizitei de lucru și semnarea Acordului de Cooperare au coincis cu sărbătoarea orașului Anenii Noi, care împlinea 290 de existență, prilej cu care delegația vrânceană a putut cunoaște îndeaproape tradiția și specificul local. Discuțiile purtate de cele două părți s-au concentrat pe întocmirea unui plan de acțiune comun, care urmează a fi concretizat în domenii de interes ca: educație, tineret, cultură, promovarea tradițiilor populare, schimburi de bună practică, industrie locală, viticultură și turism viticol.

Raionul Anenii Noi este situat în centrul Republicii Moldova, în apropiere de capitala țării, Chișinău și are o populație de 80.844 locuitori, fiind una dintre cele mai dezvoltate unități administrativ teritoriale din Republica Moldova.

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?