Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Proiecte la Odobești: Restaurare Biserica Cazacli, pistă de biciclete de-a lungul râului Milcov, Muzeul produselor și meșteșugurilor odobeștene

Primăria Odobești a depus două proiecte de investiții pentru care solicită finanțare prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny. Plenul Consiliului Local Odobești a aprobat proiectele de hotărâre privind aprobarea Cererii de Finanțare și a Devizului General pentru obiectivele de investiții: ,,Modernizare sistem rutier și pietonal în orașul Odobești-str.Cuza Voda, DE P 2653 – DE P 2639, DE P 2554, DE P 1531, Aleea Cetatea Crăciuna, str. Cetatea Crăciuna”; ,,Modernizare infrastructură stradală str. Pictor N. Grigorescu, str. Călugăreni, str. Eroilor”.

Pentru finanțare cu fonduri europene, Primăria va depune pe POR 2021 -2027 proiectele: Modernizare și dotare Școala Unirea și Școala din str. Muncii;
Conservare și restaurare monument istoric Biserica Cazacli
(FOTO); înființare Culoar Verde (liziera de salcâmi) și pistă de biciclete pe malul Milcovului de la limita cu Câmpineanca până la Broșteni; Înființare parc pe terenul degradat din cartierul Sturza din str. Gării;, înființare parc Satu Nou; Construire Piața agroalimentară; Înființarea Muzeului produselor odobeștene și al meșteșugurilor; Construire zonă de protejare a speciilor piscicole și a habitatului natural pe râul Milov.

Prin Programul Național de Redresare și Reziliență, UAT Odobești va solicita finanțare pentru următoarele investiții: Modernizare trotuare, înființare aliniament vegetal și pistă de bicicleta pe DN 2M strada Libertății, pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu din centru și ieșirea spre Cîmpineanca; Construire centru integrat de servicii medicale; Reabilitare termică blocuri zona Centru; Reabilitare termică și recompartimentare bloc M și Internatul de băieți; Reabilitare și modernizare Casa Vianu (fosta Jandarmerie) și Sediul Poliției Locale.

Sursa foto: Centrul de Informare Turistică Odobeşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?