Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Atletism – Vlad Dulcescu poate reveni la un club focșănean!

Vlad Dulcescu, unul dintre cei mai valoroși atleți ai României, care are dublă legitimare, la Politehnica Iași și CSM Timișoara, a început atletismul la Focșani, unde a fost pregătit de antrenorul Fănel Iliescu, la CS Unirea și de profesorul Gheorghe Alexandrescu, la LPS. A urcat în performanțe până la titluri de campion de juniori după care a plecat în studenție la Iași și ca atlet la clubul local Politehnica, ulterior având statutul de dublu legitimat, și la CSM Timișoara. La tineret și seniori a continuat să obțină performanțe de cel mai bun nivel – medalii, o mulțime de medalii de campion, vicecampion sau medaliat cu bronz la Campionate naționale, Campionate internaționale ale României, Campionate Balcanice, participare al Campionatul Mondial Universitar. Nu mi-am propus să fac un portret de mare performer al sportivului format la începuturi de Fănel Iliescu la CS Unirea.

Cunoscătorii în ale atletismului știu foarte bine cine este Vlad Dulcescu. Îl știu de mic, i-au urmărit parcursul în atletism, îl apreciază. Nici nu au cum altfel, pentru că Vlad și-a onorat mereu antrenorii, părinții, foști atleți de performanță, talentul. Și Focșaniul din care a plecat pentru a crește ca sportiv și ca om. Scriu acest text pentru a veni cu o sugestie adresată celor care se ocupă de sport în municipiu. Și care pot adăuga valoare unei discipline puternic reprezentată acum prin valoroasa Claudia Prisecaru și prin campioanele de la ștafetă de la CSS CSM Focșani 2007 antrenate de profesorul Marius Batog. Pot adăuga valoare prin readucerea lui Vlad Dulcescu, spre exemplu, la CSM Focșani 2007 care și-ar constitui, cu eforturi minime, una dintre cele mai puternice secții de atletism din țară. Lui Vlad Dulcescu îi expiră dubla legitimare cu CSM Timișoara în decembrie și ar putea avea dublă legitimare la Politehnica Iași – CSM Focșani 2007.

Transferarea Claudiei Prisecaru a adus strălucire clubului municipiului, atleta formată la CS Unirea confirmând investiția – înainte de toate – de încredere făcută de club în ea. Vlad Dulcescu, campion la 400 m, 200 m și 400 m garduri, ștafetă, poate adăuga mult acestei străluciri care este nu doar a clubului, ci și a Focșaniului în care a fost format ca atlet.

Foto, Vlad Dulcescu, în 2012, împreună cu antrenorul Fănel Iliescu, și în 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?