Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Centru nou de vaccinare la Dedeman și maraton al vaccinării în Piața Unirii

Un centru nou de vaccinare anti Covid 19 ar putea fi deschis, săptămâna viitoare, în incinta fostului magazin Dedeman. Propunerea a fost discutată în ședința de astăzi a Grupului Tehnic Suport COVID-19 de la nivelul Prefecturii. Potrivit unui comunicat de presă, în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții magazinului Dedeman, există posibilitatea deschiderii unui nou centru de vaccinare în fostul magazin, cu intrare din Str.Cuza-Vodă, urmând ca Direcția de Sănătate Publică să pregătească echipa medicală ce va activa în noul centru. Înființarea unui centru nou este considerată necesară ținând cont și de numărul mare de persoane care trec pragul centrelor de vaccinare din județ, în ultimele trei zile fiind înregistrată o medie de două mii persoane.

De asemenea, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vrancea au propus organizarea unui maraton al vaccinării anti COVID-19 care să se desfășoare în Piața Unirii din Focșani. „Managerul Spitalului Județean de Urgență „Sf.Pantelimon” Focșani a precizat că situația din unitatea sanitară, atât la secția Boli Infecțioase cât și pe secția ATI sau Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) este una critică, toate locurile sunt ocupate, personalul medical epuizat și depășit de avalanșa de cazuri de infecție cu Covid-19 ce se prezintă pentru investigații și tratament. Vor fi continuate sub coordonarea Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea acțiunile de verificare a persoanelor aflate în carantină și izolare, a zonelor aglomerate și a agenților economici pentru a urmări modul de respectare a noilor măsurilor de protecție sanitară reglementate prin HGR nr.1130/2021”, se arată în comunicatul de presă al Prefecturii.

Totodată, s-a solicitat reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Vrancea să fie reluate acțiunile de promovare a vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 ca singura modalitate eficientă de prevenire și combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2 în comunitate. Comunicatul menționează că rata de incidență înregistrată astăzi are o valoare de 5,39 /1000 de locuitori, iar în municipiului Focșani o valoare de infectare de 8,92/1000 de locuitori.

Prefectura mai arată că reprezentanții Garnizoanei Focșani au răspuns solicitării de a sprijini inițiativa Direcției de Sănătate Publică Vrancea, în sensul organizării unui MARATON AL VACCINĂRII în zilele de 30-31 octombrie 2021 în Piața Unirii din municipiul Focșani. În acest sens, Garnizoana Focșani, împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență, va pune la dispoziție un ansamblu corturi/module universale și scaune pentru organizarea punctului de vaccinare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?