Ce trebuie să știți despre beneficiile whisky-ului pentru sănătate

0
541

Ca orice lucru grozav în viață, whisky-ul ar trebui să fie savurat cu moderație. Cu toate acestea, s-ar putea să fiți surprinși să știți că acea sticlă de Gentleman Jack este mai mult decât o băutură plăcută pe care o împărțiți cu prietenii dvs. după serviciu sau la un eveniment special. De fapt, vă poate aduce unele beneficii semnificative pentru sănătate. 

Așa este: nu numai că whisky-ul Gentleman Jack are un gust bun, dar este și bun pentru dvs. Iată câteva beneficii surprinzătoare ale whisky-ului pentru sănătate.

1. Scade riscul bolilor de inimă

Potrivit mai multor studii, un pahar de whisky pe zi vă poate ajuta să reduceți riscul de boli de inimă și insuficiență cardiacă. Potrivit unui studiu realizat de Harvard, o cantitate moderată de alcool crește cantitatea de „colesterol bun” din sânge. Aceasta este o protecție naturală împotriva bolilor de inimă.

2. Poate ajuta la combaterea cancerului

Deși nu ar trebui utilizat ca singurul tratament, cercetările arată că whisky-ul poate ajuta la combaterea cancerului. Whisky-ul Gentleman Jack conține acid elagic, care ajută la absorbția celulelor neadecvate din corp. Acest acid se găsește și în fructe și vin; cu toate acestea, se găsește la niveluri mai ridicate în whisky.

3. Ajută la scăderea în greutate

Whisky Gentleman Jack nu numai că este delicios ca aromă, dar conține foarte puțin sodiu și nu conține grăsimi. În plus, zahărul din băutură este zahăr simplu, care este procesat rapid de organism. Acest lucru poate ajuta la scăderea în greutate. Consumatorii de bere tind să-și piardă tonusul muscular și să-și mărească „burta de bere”. Trecând la whisky, puteți menține kilogramele la distanță, în timp ce vă distrați în continuare.

4. Reduce stresul

Între muncă, familie și stresul cotidian, meritați o pauză. Dacă vă simțiți stresa, un pahar de whisky Gentleman Jack vă poate ajuta. Alcoolul este cunoscut pentru abilitățile sale de calmare a nervilor. Acest lucru este extrem de benefic pentru persoanele cu stres sau anxietate ridicată. Cu toate acestea, alcoolul nu ar trebui utilizat ca singura modalitate de a vă destresa. 

5. Controlul riscului de diabet

Dacă sunteți expus riscului de diabet, whisky-ul este bun pentru dvs. S-a demonstrat că băutura reduce șansele de diabet cu până la 40%. Potrivit unui studiu, o cantitate moderată de whisky poate îmbunătăți capacitatea organismului de a regla nivelul insulinei și glucozei. Acest lucru se datorează tuturor zaharurilor simple din băutură, care sunt ușor de metabolizat. Dacă puteți controla nivelul zahărului din sânge al corpului, atunci vă reduceți riscul de a dezvolta diabet.

6. Risc mai mic de demență

Demența este una dintre cele mai proeminente boli cu care se confruntă populația vârstnică. În timp ce oamenii de știință lucrează din greu, nu există încă un remediu. Prin urmare, dacă doriți să vă protejați de demență, trebuie să luați măsuri preventive pentru a evita boala. 

Un studiu din 2003 afirmă că adulții care au consumat între unu și șase pahare de whisky pe săptămână au șanse mai mici de a suferi demență, decăt cei care nu au băut și cei care au băut mai mult. Încă o dată, este întotdeauna important să beți cu moderație. În timp ce câteva pahare pe săptămână vă vor reduce riscul de demență, consumul de mai multe pahare pe zi vă va crește riscul exponențial.

7. Combate frigul

Amestecul de whisky, apă fierbinte, lămâie și miere vă încălzește din interior și ajută la combaterea frigului.  În timp ce băutura nu combate direct gripa, dilată vasele de sânge pentru a facilita combaterea infecției de către membranele mucoase.

8. Ajutor digestiv

Dacă simțiți greață, un whisky după masă vă poate ajuta să vă calmați stomacul. Deoarece whisky-ul este foarte rezistent, acesta vă stimulează enzimele stomacului. Acest lucru face ca sistemul digestiv să se miște rapid. Nu numai că stomacul dvs. va munci din greu pentru a descompune whisky-ul, dar, de asemenea, va descompune acea masă mare în acest proces. Este un digestiv natural.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here