Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Șah – Toamna Focșăneană

În perioada 27 septembrie – 18 octombrie 2021, C.S.M. Focşani 2007 şi Smart School Soare au organizat pentru şahiştii începători în curs de iniţiere, iniţiaţi, avansaţi neconsacraţi şi avansaţi în curs de consacrare de orice vârstă competiţia de şah TOAMNA FOCŞĂNEANĂ. Perioada a fost mult mai mare decât anticipaseră organizatorii deoarece la începutul lunii octombrie, ameninţările pandemiei au fost tot mai mari şi drept consecinţă frecvenţa la pregătiri a fost tot mai mică astfel că încheierea competiţiei a fost realizată mai târziu.

Pentru disputarea concursului pe categorii valorice şi pentru stabilirea ierarhiei finale, în funcţie de numărul participanţilor pe diferite categorii, au fost organizate trei turnee: U7 ani (sub 7 ani sau care au împlinit 7 ani în anul curent), U10 ani (sub 10 ani sau care au împlinit 10 ani în anul curent) şi peste 10 ani, indiferent de vârstă, dacă se încadrează până la nivelul de pregătire avansaţi în curs de consacrare. După cum se poate vedea, categoria fete nu a mai putut fi luată în calcul deoarece la întrecere au participat doar trei fete. Competiţia, din cauza pandemiei, nu s-a mai încheiat cu o festivitate de premiere, participanţii rămânând cu nostalgia festivităţii de premiere de neuitat de la competiţia „Regina Maria“.

La categoria sub 7 ani pe primele trei locuri s-au clasat în ordine Săpunaru Emilian, Moldoveanu Andrei-Robert, ambii de la Şcoala Gimnazială „Ştefancel Mare“ Focşani, şi Rîpanu Edward-Andrei, de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga“ Focșani.

La categoria sub 10 ani primii trei au fost: Mureşan Robert-Andrei, de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare“ Focşani, Bocu David, de la Şcoala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu“ Focşani, şi Şerban Bianca-Ioana, de la Şcoala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu“ Focşani.

La categoria peste 10 ani pe podium au urcat: Popa Dan, de la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza“ Focşani, Iorga Denis-Marian, de la Şcoala Gimnazială „Oana Diana Renea“ Focşani, şi Săpunaru Dimitrie, de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare“ Focşani.

Toţi aceşti 9 competitori nominalizaţi mai sus, care au urcat pe podiumul celor trei turnee, au primit medalii. Pentru a nu crea disconfort celor care au ocupat locuri modeste, pe toţi ceilalţi participanţi, indiferent de locurile pe care au fost clasaţi, îi vom nominaliza în continuare în ordine alfabetică: Chipăilă Andrei, de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Şindrilari, fraţii Costache Andrei şi Costache Petru, ambii de la Şcoala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu“ Focşani, Costea Alexandru-George, de la de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare“ Focşani, Dragomirescu Julia, de la Şcoala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu“ Focşani, Gorobei Gabriel, de la Grădiniţa Nr. 4 Focşani, Iordan Nuria-Maria-Anastasia, de la Şcoala Gimnazială „Ştefancel Mare“ Focşani, Motoc Eric-Mihai, Neagu Ştefan-Victor, ambii de la Grădiniţa Nr. 18 Focşani, Pricope Mihail-Rafael, de la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza“ Focşani, Sterian Cristian, de la Şcoala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu“ Focşani, Subţirelu David, de la Colegiul Naţional „Unirea“ Focşani, Tecuceanu Andrei-Cosmin, de la Şcoala gimnazială „Ştefan cel Mare“ Focşani, Tufaru Andy-Florin, care a depăşit vârsta junioratului dar a început pregătirea de curând şi se încadrează în nivelul valoric al concursului.

În altă ordine de idei, din cauza pandemiei, competiţia CUPA ZIUA ARMATEI, la care urma să participe şi şahişti avansaţi consacraţi, programată în perioada 19 –25 octombrie, a fost amânată până când va fi posibilă desfăşurarea ei în condiţii de siguranţă.

Anton SOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?