Ediția: Miercuri 17 aprilie 2024 Nr. 6606
Ediția: Miercuri 17 aprilie 2024 Nr. 6606

Ghișee exterioare la Primăria Focșani pentru cetățenii fără certificat verde

Prin Hotărârea de Guvern nr. 1013/22.10. 2021 au fost stabilite măsuri suplimentare în scopul gestionării riscului de sănătate publică cauzat de numărul mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2. Conform prevederilor Hotărârii de Guvern, „instituțiile publice și operatorii economici vor întreprinde măsurile necesare pentru asigurarea accesului cetățenilor la serviciile publice oferite, în situații urgente (de exemplu: eliberare certificat de deces, certificat de naștere și altele asemenea) și persoanelor care nu fac dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2, prin organizarea activității în mediul online, în spații deschise, la ghișee dispuse direct în exteriorul clădirilor sau în orice alte condiții care să asigure respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.”

Pentru a se conforma noilor măsuri, Primăria Municipiului Focșani este OBLIGATĂ să restricționeze accesul în interiorul instituției pentru cetățenii care nu dețin certificatul verde.
Astfel, începând cu data de 26 octombrie 2021, Primăria Municipiului Focșani pune la dispoziția persoanelor care nu dețin acest certificat DOUĂ GHIȘEE EXTERIOARE.
Aici sunt disponibile servicii de registratură generală, depunere și ridicare documente, dar și operațiuni de plată taxe și impozite, precum și înmatriculare/radiere autoturisme.

Totodată, o urnă mobilă este plasată în exterior pentru petiții și alte solicitări, urmând ca la fiecare două-trei ore aceasta să fie dezinfectată și golită.

Având în vedere ultimele măsuri decise la nivel național pentru combaterea noului coronavirus, facem un apel public către toți cetățenii din Municipiul Focșani să încerce pe cât posibil să evite deplasarea la sediul instituției în perioada următoare.
De asemenea, recomandăm, o dată în plus, utilizarea serviciilor on line puse la dispoziție de Primăria Municipiului Focșani, atât pe site-ul oficial www.focsani.info , cât și pe platforma electronică www.ghiseul.ro .

sursă foto și text: Primăria Municipiului Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?