Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO: Handbal, Cupa Europeană EHF – Focșănenii sunt în turul al treilea!

  • În turul următor, CSM Focșani 2007 va întâlni pe Haukar, din Islanda, primul joc, din 27-28 noiembrie, urmând să fie în Sala Polivalentă

  • CSM Focșani 2007 – Handbal Kaerjerg 33-26 (18-10), duminică, 24 octombrie, după 35-27 (18-14), sâmbătă seara

Formații

CSM Focșani 2007: Marocico, Cloșcă – Makrishin – 5, Gramatic – 5, Miroiu – 4, Marjanovic – 4, Mocanu – 3, Rață – 3, Eros – 3, Drăgan – 2, Hrimiuc – 2, Mănescu 1, Krstevski – 1, Ragea, Pătru, Marijanac. Antrenor, Dalibor Cutura.

Handball Kaerjeng: Michels, Hotton – Edgar – 9, Semedo – 4, Temelkov – 3, Trivic – 3, Veidig – 3, Rac – 2, Cosanti – 1, Back – 1, Plantin, Radojevic, Brix, Radoncic, Pirraglia. Antrenor, Yerime Sylla.

Arbitri: Stefan Ivanovic / Marko Vujisic (Muntenegru)

CSM Focșani 2007 a câștigat și al doilea joc din dubla cu Handball Kaerjerg, din Luxemburg, din runda a doua a Cupei Europene EHF. După ce sâmbătă seara, în primul meci, focșănenii au câștigat cu 35-27 (18-14), duminică seara s-au impus cu 33-26 (18-10) și s-au calificat în turul al treilea într-o competiție europeană în care evoluează în premieră absolută. CSM 2007 era calificată, practic, după primul joc, adjudecat la diferență de 8 goluri, doar în mod teoretic posibil de remontat de luxemburghezi. Avizați de puterea de regenerare a oaspeților care, în primul joc, au recuperat și au egalat la 26 cu 9 minute înainte de final, duminică, după ce au fost conduși cu 2-0, focșănenii și-au luat în serios rolul de favoriți, au trecut la conducerea jocului și au intrat în pauză cu 18-10! Pe parcursul reprizei a doua, handbaliștii oaspeți s-au apropiat până la 6 goluri, în încercarea de a repeta isprava din prima partidă, însă gazdelor învățaseră lecția ce le fusese predată cu o seară înainte și și-au luat măsuri de prevedere. Scorul final, 33-26, a consfințit o primă performanță europeană din istoria handbalului focșănean – a sportului de echipă din Vrancea – calificarea în turul al treilea al unei competiții continentale!

Despre semnificațiile unui asemenea eveniment sunt multe de spus. Le voi detalia într-un viitor articol! Poate, la finalul parcursului european al echipei de handbal a CSM Focșani 2007, pe care i-l doresc să fie cât mai lung, pentru că îl merită valoroasa grupare de minunați jucători și antrenori, cu un staff administrativ ce se dovedește a fi profesionist, constituită în timp de profesorul Viorel Ciubotaru, cu susținerea pe care am evocat-o în mai multe rânduri. Voi releva doar un amănunt: prezența în tribune și participarea la bucuria transmisă de evoluția handbaliștilor a factorilor politici de decizie de la nivelul județean și cel municipal. Vreau să cred că nu a fost doar pentru poză de postat pe paginile de facebook, ci reprezintă și o recunoaștere a unor merite incontestabile călcate în picioare la un moment dat, dar și o asumare!

În turul al treilea al Cupei Europene EHF, CSM Focșani 2007 va avea ca adversară formația Haukar, din Islanda, care în turul al doilea a eliminat pe Parnassos Strovolo, din Cipru. Primul joc va avea loc la Focșani, la 27-28 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?