Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

GALERIE FOTO: Continuă lucrările de reabilitare a DJ 202 E limită județ Buzău – Voetin – Sihlea – Obrejița – Tâmboești

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a mers luni pe drumul județean 202 E limită județ Buzău – Voetin – Sihlea – Obrejița – Tâmboești, drum pe care se efectuează mai multe lucrări. „Suntem pe teren, la Obrejița, unde avem în plină desfășurare lucrări pe drumul județean 202 E limită județ Buzău – Voetin – Sihlea – Obrejița – Tâmboești cu conectivitate directă la reţeaua TEN-T. În prezent se lucrează la podețele de subtraversare și la realizarea de șanțuri și se împrăștie un strat de balast de reciclare, lucrări pregătitoare asfaltării. Lucrările fac parte dintr-un proiect implementat de Consiliul Județean Vrancea cu fonduri europene, în valoare de aproximativ 12 milioane de euro“, a anunțat președintele Cătălin Toma. Acesta a adăugat că „indiferent de situația pandemică prin care trecem, continuăm să dezvoltăm infrastructura județului Vrancea pentru că oamenii au nevoie de drumuri pe care să circule în siguranță. La Obrejița, acolo unde am ajuns astăzi, am discutat cu primarul Nicu Pardos și cu responsabilul de lucrări, stadiul la zi al investiției. În curând, trecem la asfaltare! Drumul județean 202 E limită județ Buzău – Voetin – Sihlea – Obrejița – Tâmboești – Bordești va arăta altfel în 2022!”.

În cadrul proiectului se vor moderniza 22,5 km din drumul judeţean DJ 202E și două poduri, ceea ce va determina îmbunătăţirea parametrilor drumului.

Lucrările vor fi realizate de Asocierea SC SA & PE Construct SRL Bacău – SC Spedition UMB SRL Bacău și SC Tehnostrade SRL Bacău. Beneficiari direcţi – Populaţia localităţilor cu acces la DJ 202E (comuna Sihlea, comuna Obrejiţa, comuna Tîmboieşti, comuna Bordeşti) care va beneficia de modernizarea acestuia, aproximativ 11.984 locuitori.

Consiliul Județean Vrancea are în derulare lucrările de execuție la patru drumuri județene, finanțate prin Programul Operațional Regional, proiecte inițiate și demarate de fostul președinte al CJ, Marian Oprișan. Valoarea totală a acestor patru investiții este de aproximativ 238 milioane de lei, adică aproximativ 52 milioane de euro, de care vor beneficia peste 90.000 de locuitori ai județului Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?