Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Un tânăr de 17 ani și-a bătut unchiul, după ce acesta l-a sfătuit să muncească și să nu mai bea. Agresorul a fugit din județ

Un tânăr de 22 de ani din Odobești a fost condamnat definitiv pentru violență în familie, victima acestuia fiind chiar unchiul său. Incidentul a avut loc pe când inculpatul avea doar 17 ani, acesta făcându-se nevăzut după faptă, ceea ce a îngreunat cercetarea penală. De altfel, partea vătămată a și decedat la un an după agresiune, fără legătură cu conflictul, procedura continuând până la momentul în care inculpatul a fost trimis în judecată. Luna aceasta, vrânceanul a fost condamnat definitiv, instanța de apel aducând modificări doar în ceea ce privește sumele pe care acesta trebuie să le achite, adică încă „430 de lei, respectiv 123,59 lei, plus dobânda legală, reprezentând contravaloarea cheltuielilor de spitalizare a persoanei vătămate A. M., către partea civilă Spitalul Judeţean de Urgenţă ,,Sfântul Pantelimon” Focşani”.

Chiar dacă nu s-a prezentat în fața instanței, în motivarea hotărârii de condamnare se arată că inculpatul știa de proces, dat fiind polițiștii au reușit să ia legătura cu el telefonic, aflându-se astfel că e plecat în București. „În actul de sesizare a instanței s-a reținut în esență că, în fapt, la data de 23.03.2017, în jurul orei 13.00, l-a lovit cu pumnul în zona feței pe unchiul său, provocându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 14 – 16 zile de îngrijiri medicale. (…) În data de 23.03.2017, în jurul orei 13.00, persoana vătămată a mers (…) la locuința mamei sale, A. M., unde locuia și inculpatul A. A.. Persoana vătămată i-a atras atenția inculpatului că, pe fondul consumului excesiv de alcool, face scandal și are un comportament necorespunzător cu bunica sa, de asemenea i-a reproșat că a abandonat școala și că nu muncește. Inculpatul A. A. l-a lovit pe unchiul său cu pumnul în zona feței, după care a fugit. În urma loviturii, persoana vătămată a căzut la sol, iar martorul I. I. I., care nu fusese atent până atunci, observând starea în care se află B. B., a solicitat prezenta unei ambulanțe, care l-a transportat pe B. B. la Spitalul „Sf. Pantelimon”, unde a rămas internat timp de 2 zile.

Conform certificatului medico-legal emis de SJML Vrancea, B. B. a prezentat fractură oase proprii nazale, plăgi suturate chirurgical, hemoragie subconjunctivală, echimoze, leziuni ce s-au putut produce prin loviri cu mijloace/ corpuri dure și care au necesitat pentru vindecare 14 – 16 zile de îngrijiri medicale. (…) Chiar dacă gravitatea leziunilor produse este una redusă, acest lucru este doar întâmplător, pentru că intenția sa a fost producerea unor leziuni mai severe, iar pentru acest lucru a folosit un dispozitiv metalic tip «Box»”, se arăta în motivarea preluată de rolii.ro. În final, tânărul a fost condamnat definitiv la măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 luni, perioadă în care trebuie să urmeze un curs de pregătire şcolară sau formare profesională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?