Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

GALERIE FOTO: Handbal, Cupa Europeană EHF – Focșănenii, calificare cu anticipație în turul al treilea!

  • Handbal Kerjeng – CSM Focșani 2007 27-35 (14-18)

Formații

Kaerjeng: Michels, Hotton – Edgar – 8, Semedo – 5, Radojevic- 5, Trivic – 4, Cosanti – 2, Temelkov – 1, Plantin – 1, Rac – 1, Veidig, Brix, Radoncic, Pirraglia, Back. Antrenor: Yerime Sylla.

Focșani: Marocico – 1, Cloșcă – Marjanovic – 9, Mănescu – 6, Miroiu – 4, Rață – 4, Krstevski – 3, Hrimiuc – 3, Marijanac – 2, Drăgan – 1, Makrishin – 1, Ragea – 1, Pătru, Mocanu, Nuțu, Eros. Antrenor: Dalibor Cutura.

Arbitri: Ștefan Ivanovic / Marko Vujisic din Muntenegru

În turul dublei din runda a doua a Cupei Europene EHF, jucat sâmbătă 23 octombrie, de la ora 18:30, în Sala Polivalentă, s-au întâlnit CSM Focșani 2007 și Handball Kaerjerg, din Luxembrug. Potrivit înțelegerii dintre cele două formații, ambele partide ale rundei urmau să se dispute la Focșani, situație în care, în primul meci, luxemburghezii au fost gazde. În fața unui public care i-a susținut frenetic pe tot parcursul întâlnirii, focșănenii au evoluat la nivelul așteptat și au ajuns repede la un plus de 6 goluri, 5-11, după care Kaerjerg s-a apropiat la 3 goluri, 8-11, iar în pauză s-a intrat cu 14-18. La reluare, handbaliștii din Luxemburg au arătat că nu au venit în România să facă turism, ci să joace pentru calificarea în turul al treilea al Cupei Europene EHF. Folosind în atac șapte jucători – așa cum au făcut pe tot parcursul partidei, în condițiile în care focșănenii nu au găsit antidotul, s-au apropiat și în minutul 51 au egalat la 26!

În următoarele 9 minute, după necesarul time-out cerut de Dalibor Cutura, CSM 2007 s-a apărat fără cusur, a marcat de 9 ori și a primit doar un gol. Scor final, 27-35, în consens cu așteptările de dinainte de meci ale echipei focșănene, care a debutat în mod spectaculos într-o cupă europeană. A fost primul meci internațional oficial de handbal jucat de o echipă focșăneană și primul găzduit de Sala Polivalentă. Diferența de opt goluri cu care a pierdut în primul joc era greu de crezut că putea fi recuperată de oaspeți în retur. De aceea am scris în titlu despre calificarea cu anticipație, adică încă din primul meci! Despre cum a fost aseară, pe scurt, în textul de ultimă ora pe care Monitorul de Vrancea l-a publicat aseară. Mai pe larg, în numărul nostru de marți, 26 octombrie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?