Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Un vrâncean a fost ales viceprimar în Italia: „Voi ocupa această funcție cu un imens simț de răspundere față de toți cetățenii!‟

Un vrâncean de 52 de ani, originar din comuna Tănăsoaia, a fost ales viceprimar în Riano, o comună din Italia. Toader (Teodoro) Stoica a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook în urmă cu câteva zile, mulțumindu-le tuturor celor care l-au susținut: „Cu mare drag vă pot spune că după alegerile câștigate la Riano din 3 și 4 octombrie, ieri mi-am semnat delegația care va prelua triplul rol de viceprimar, assesore și consilier local. Îi mulțumesc primarului Luca Abbruzzetti, întregii majorități și grupului Riano Riparte pentru încrederea acordată, voi ocupa această funcție cu un imens simț de răspundere față de toți cetățenii. Cu stimă și recunoștință, viceprimarul Stoica‟.

Toader Stoica are experiența anilor trecuți în ceea ce privește politica. Conform rotalianul.com, în 2016, vrânceanul a câștigat alegerile locale, fiind ales consilier local, iar în ultimii doi ani a fost assessore, „mai precis consilier local în executivul comunei‟. „Aflat la al doilea mandat, Toader Stoica a obținut la alegerile din octombrie aproape 300 de voturi și este primul viceprimar român din Peninsulă. Riano este o localitate de 10.000 de locuitori, din care 17% sunt străini: cei mai numeroși sunt românii, peste 1.100 de rezidenți‟, potrivivit site-ului https://bit.ly/3jzeV3I . În 2016, Toader Stoica a obținut 324 de voturi la alegerile administrative din Italia, voturi prin intermediul cărora a ajuns consilier local.

Potrivit gazetaromaneasca.com, Toader Stoica locuiește în Riano de 27 de ani, este căsătorit și are o fiică de 25 de ani. „Locuiește la Riano din 1994. În 2016 a obținut cetățenia italiană. Are o firmă în domeniul construcțiilor și face voluntariat în cadrul Protecției Civile‟, potrvit site-ului https://bit.ly/3Cc0Ssk.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?