Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

VIDEO: Drumul județean DJ 205 B, zona comunei Urechești, va fi asfaltat

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a anunțat joi că au început lucrările pregătitoare pentru asfaltarea DJ 205 B, zona comunei Urechești. Sectorul amintit face parte din proiectului de investiții ”Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile Dumbrăveni, Gugeşti, Popeşti, Urecheşti, Budeşti, Coteşti, Blidari, Bonţeşti, Dălhăuţi, Faraoanele, Râmniceanca, Beciu, Odobeşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN –T”.

Au început lucrările pregătitoare pentru asfaltarea DJ 205 B, la Urechești. În câteva săptămâni se va turna primul strat de asfalt. Vom face un drum de calitate într-un timp scurt, după ani de zile de așteptare din partea localnicilor“, a anunțat președintele Cătălin Toma. Acesta a fost prezent la Urechești, alături de primarul comunei, Nistor Bratosin, și de vicepreședintele CJ, Ionel Cel-Mare.

Aproximativ 23 de milioane de euro vor costa lucrările de reabilitare și modernizare a DJ 205 B Dumbrăveni – Gugeşti – Popeşti – Urecheşti – Budeşti – Coteşti – Blidari – Bonţeşti – Dălhăuţi – Faraoanele – Râmniceanca – Beciu – Odobeşti. Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020. Prin implementarea proiectului se vor moderniza 29,7 km, se vor reabilita şi moderniza şapte poduri, ceea ce va duce creşterea gradului de siguranţă rutieră și la creşterea vitezei de deplasare pe sectorul de drum judeţean reabilitat cu 62%. Vor fi efectuate lucrări de refacere a marcajelor, a indicatoarelor rutiere, prin realizarea parapetelor metalice cu nivel de protecţie ridicat, prin realizarea semnalizării verticale şi orizontale. Pe acest drum vor fi amenajate 60 de staţii care vor deservi transportul public de călători și vor fi realizate trotuare pe toată lungimea drumului din intravilan. De asemenea, vor fi amenajate 37 treceri de pietoni cu semnalizare luminoasă cu panou fotovoltaic.

Consiliul Județean Vrancea are în derulare lucrările de execuție la patru drumuri județene, finanțate prin Programul Operațional Regional, proiecte inițiate și demarate de fostul președinte Marian Oprișan. Valoarea totală a acestor patru investiții este de aproximativ 238 milioane de lei, adică aproximativ 52 milioane de euro, de care vor beneficia peste 90.000 de locuitori ai județului Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?