Primarul Misăilă cere demisia lui Berbece. „Prefectul și DSP Vrancea au făcut tot ce au putut pentru a sabota înființarea centrelor de vaccinare din Focșani”

0
1482

Prefectul PNL al județului Vrancea, care a fost „alături de Ludovic Orban” la congresul cu 5 mii de participanți al liberalilor, din septembrie, a transmis joi un comunicat de presă în care „solicită public primarului municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, implicare în lupta împotriva pandemiei de Covid-19”. Gheorghiță Berbece îi cere primarului „ca în calitatea pe care o deține, de președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență, să ia cât mai urgent măsurile ce se impun pentru a proteja sănătatea locuitorilor municipiului, prin organizarea de centre de testare gratuită a populației, prin deschiderea de centre noi de vaccinare și mai ales prin derularea unei campanii vizibile și eficiente la nivel local cu privire la importanța vaccinării”.

Pe pagina sa de Facebook, Cristi Misăilă a postat un răspuns la atacurile lui Berbece:

„Pe 15 mai 2021, Premierul Cîțu anunța, în mod oficial, că Guvernul PNL-USR+ a învins pandemia de Covid-19! O lună mai târziu, pe 24 iunie, Președintele Iohannis ne spunea că “la noi campania de vaccinare a fost un succes, noi practic am oprit pandemia”. MINCIUNI! Campania de vaccinare este un DEZASTRU, iar pandemia nu s-a oprit, ci s-a întins ca o plagă peste toată țara, dovadă sutele de români care mor în FIECARE ZI din cauza acestui virus perfid! România este, la concurență cu Bulgaria, țara cu cea mai mică rată de vaccinare din Uniunea Europeană și a ajuns, tot din cauza NEMERNICIEI Guvernului PNL-USR+, pe primul loc în lume la rata deceselor de Covid! Aceste MINCIUNI însă au justificat frenezia electorală a liberalilor, care au abandonat guvernarea pentru a se putea ocupa în voie de răfuielile interne din PNL!

Unul dintre cei care s-au făcut remarcați în mai toate acțiunile electorale PNL este chiar Prefectul Berbece Gheorghiță, care timp de luni bune nu a fost interesat decât cum să dea cât mai bine în pozele de partid. Culmea tupeului instituțional o atinge domnul Prefect atunci când afirmă public că „din august 2021 ne confruntăm cu cel de-al patrulea val al pandemiei și cu o nouă tulpină a virusului Sars-Cov-2 mai agresivă, cu impact negativ asupra populației tinere și nu numai”. Și dacă din august ne confruntăm cu o nouă tulpina, mai agresivă… ce făceați pe 25 septembrie 2021 la Romexpo București, domnule Prefect? Erați cumva la o întâlnire oficială ca să analizați măsurile necesare combaterii acestei noi tulpini? Nu, domnule Prefect, erați la Congresul PNL, împreună cu alți 5000 de liberali din toată țara! 5000 mii de oameni înghesuiți într-un spațiu închis, deși știați că România este deja lovită de valul 4 al pandemiei de Covid!

Știați… dar NU V-A PĂSAT, pentru că ordinele și interesele politice au fost mai presus de siguranța și sănătatea cetățenilor!

Astăzi, acest domn, vicepreședinte al PNL Vrancea, Prefect de ocazie, a găsit vinovatul pentru pandemie în persoana Primarului Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă. Am declarat că susțin necesitatea unui acord politic care să ne ajute să traversăm această perioadă extrem de dificilă, dar nu pot tolerarea MINCIUNA, IPOCRIZIA ȘI INCOMPETENȚA, drept pentru care CER PUBLIC DEMISIA lui Berbece din funcția de Prefect al Județului Vrancea! O să spun și de ce trebuie să demisioneze BERBECE din funcția de Prefect!

În 2020, în primul val al pandemiei, Prefectul l-a internat abuziv, cu Poliția, pe directorul Spitalului Județean Vrancea ”Sfântul Pantelimon” în spital doar ca să poată să o pună manager al instituției chiar pe verișoara sa de la Păunești! De competent ce a fost atât el, ca Prefect, cât și verișoara de la Păunești, devenită peste noapte director de spital județean, aparatul pentru testare COVID-19, achiziționat și donat de Consiliul Județean Vrancea, nu a fost montat, deși au trecut mai multe luni de zile. Adică… verișorii nu au făcut nimic!

Prefectul și DSP Vrancea au făcut tot ce au putut pentru a sabota înființarea centrelor de vaccinare din Municipiul Focșani pentru că aveau interes să facă centre de vaccinare la Suraia. Și aici Prefectul a avut un interes direct! Fiul său, agent la Postul de Poliție Nănești, fusese detașat la Ministerul Afacerilor Interne, acolo unde secretar de stat a fost chiar soțul primăriței de la Suraia. Mai multe centre de vaccinare au fost înființate la Suraia – ”un fel de campanie proprie”, ca să citez din Prefectul de ocazie, drept mulțumire politică pentru că soțul de la MAI a avut grijă de feciorașul său!

Dovezile INCOMPETENȚEI acestui liberal parașutat în postul de prefect sunt mult mai multe, dar cred că personajul nu merită nici măcar importanța pe care singur și-o atribuie singur, în mod total nerealist. Dacă nu ar fi un mincinos ipocrit, Berbece ar trebui să se uite mai des în oglindă, ca să vadă exact cine este cu adevărat responsabil pentru proasta gestionare a pandemiei COVID-19 la nivelul județului Vrancea. Sper din tot sufletul ca această criză politică să ia sfârșit cât mai repede și viitorul guvern să numească un profesionist în funcția de Prefect al județului Vrancea. Românii s-au săturat de politrucii care au ajuns în funcții înalte doar pentru că au lipit afișe pentru PNL!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here