Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Moment pentru istoria sportului focșănean – debutul unei echipe sportive într-o cupă europeană!

  • CSM Focșani 2007 va juca sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 18:30 și duminică, 24 octombrie, de la ora 18:30, în Cupa Europeană EHF cu Handball Kaerjeng din Luxemburg; jocurile vor avea loc în Sala Polivalentă

Nu voi relua considerații despre chinul cu care, după o vară de incertitudini, echipa de handbal a CSM Focșani 2007 a reușit să ajungă să joace în Cupa Europeană EHF, drept pe care și-l câștigase urmare a locului 5 pe care încheiase trecută ediție de campionat al Ligii naționale. Momentul este prea important pentru astfel de considerații. Carpe diem, cum îndemna Horațiu, adică trăiește clipa. Este un moment de istorie pentru sportul focșănean, ”un vis la sfârșitul sezonului trecut și acum ne bucurăm că echipa Focșaniului a intrat în Europa. Ne bucurăm pentru suporteri, pentru oraș, pentru toată Vrancea!”, cum a declarat după meciul cu Bacăul antrenorul Dalibor Cutura. Este un premiu oferit acestora de echipa de handbal – premieră absolută pentru o echipă sportivă focșăneană și a cărui materializare se cere trăită cu bucurie. Și, așa cum spunea după același meci de miercuri conducătorul de joc Andrei Drăgan, ”așteptăm să ne ducem mai departe pentru publicul ăsta minunat care merită tot efortul nostru și toată lupta pe teren!”. Iar pe pagina de facebook a CSM Focșani 2007 oficial este scris că ”Accesul formației de handbal într-o competiție europeană reprezintă o performanță la care s-a ajuns după câțiva ani de muncă făcută la nivel profesionist de handbaliști, conducere tehnică și administrativă care au beneficiat de suportul financiar oferit de Consiliul Local și Primăria Municipiului Focșani, de susținerea comunității focșănene, începând cu un public excepțional, cum rar există pentru o altă formație de handbal din România. După un campionat 2020-2021 pe care l-a terminat pe locul 5, echipa Focșaniului are un foarte bun început de sezon 2021-2022 pe care îl va confirma, cu siguranță, și în cele două întâlniri pe care le va avea sâmbătă și duminică, în compania oaspeților de la Handball Kaerjeng. Este un moment … pe care handbaliștii de la CSM 2007 îl vor onora cu o promovare în turul al treilea al Cupei Europene EHF”.

Fără orice alt comentariu, revin la la Horațiu: ”Trăiește clipa de azi și fii cât mai puțin încrezător în ziua de mâine!”

Totuși, ce va fi sâmbătă?

Voi rămâne strict în teritoriul sportului și voi spune ca și Dalibor Cutura: Așteptăm ceva frumos în week-end – meciurile cu Kaerjeng din Cupa Europeană EHF. Avem două meciuri. Va fi foarte greu, este o echipă necunoscută de noi. Dar i-am studiat pe video și cred că avem mare șansă să trecem în turul 3”. CSM Focșani 2007 poate urca în turul al treilea al Cupei Europene EHF. Are valoarea necesară, are susținerea publicului, ca și determinarea cu care să câștige calificarea. Kaerjeng este obișnuită cu competițiile europene în care evoluează de mulți ani, dar în care nu a trecut niciodată mai departe de turul al doilea. Are în lot un superjucător – francezul Pierre-Yves Ragot, care a evoluat și în Sala Polivalentă pe cînd juca în Liga Națională pentru Dinamo București sau Minaur Baia Mare. Lotul oaspeților este alcătuit din portarii Alexandre Hotton, Kharel Kitz, Jerome Michels și jucătorii de câmp Dilan Back, Simone Barbaro, Jeff Brix, Tommaso Cosanti, Sebastian Edgar, Yakub Lalemang, Tom Meis, Fabrizio Pirraglia, Charlie Plantin, Rac Miroslav, Zoran Radojevic, Caki Radoncic, Pierre-Yves Ragot, Racine Rahim, Semedo Elledy, Vladimir Temelkov, Jacques Tironzelli, Mulan Trivic, Pierre Veidig. Oficiali: Răzvan Constantin Cenușă, Ilana Calfa, Yerime Silla.

Dalibor Cutura nu are probleme de lot, nu are jucători accidentați și va putea trimite în teren cele mai eficiente formule de echipă!

Biletele pentru meciurile de sâmbătă, 23 octombrie ora 18:30 și duminică, 24 octombrie, ora 18:30 din Sala Polivalentă, costă 50 de lei – pachet pentru ambele jocuri – și pot fi cumpărate din locațiile Corso și Branko Caffe din Focșani, iar sâmbătă, de la ora 17:30, la casa de bilete a Sălii Polivalente. Vor avea acces în Sala Polivalentă doar persoanele care au Certificat verde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?