GALERIE FOTO: Handbal, Liga Națională – Victorie lejeră a gazdelor!

0
72
  • CSM Focșani 2007 – CSM Bacău 34-29 (19-13)

Formații

CSM Focșani 2007: Marocico, Cloșcă, Robert Rusu – Ragea – 1, Popovici – 1, Drăgan – 5, Miroiu – 4, Marjanivic – 2, Hrimiuc – 1, Mocanu – 6, Rață – 3, Krstevski – 1, Marijanac, Eros – 3, Makrishin – 2, Mănescu – 5.

CSM Bacău: Vlăduț Rusu, Rotaru – 2, Mihai Bujor – 1, Gabriel Bujor – 11, Cozma, Brăescu, Tamaș, Dospinescu – 3, Coric – 2, Iordachi – 6, Saldatsenka, Stănică – 1, Bălăceanu – 1, Murariu – 2.

CSM Focșani 2007 și CSM Bacău s-au întâlnit miercuri, de la ora 18:30, în Sala Polivalentă pentru un joc din runda a opta a Campionatului Ligii Naționale. Gazdele, cu un parcurs foarte bun în competiție și în prima jumătate a turului, dar și cu gândul la meciurile de la sfârșit de săptămână, cu Kaerjeng, din Cupa Europeană EHF, au început partida în forță și s-au distanțat la 8-3, după care au slăbit ritmul și CSM Bacău, formație solidă, cu handbaliști de mare calitate în teren, s-au apropiat la 10-8 înainte de pauză. Diferența de scor a variat apoi între 2 și 3 goluri, după care a urmat un sprint irezistibil al focșănenilor care s-au dus la 19-10 cu două minute înainte de pauză. Până la finalul primei părți a meciului, oaspeții au marcat de trei ori anunțând că meciul nu este încheiat!

În prima parte a reprizei a doua a întâlnirii, cu internaționalul Gabriel Bujor și cu Iordachi în zi foarte bună, CSM Bacău s-a apropiat la patru goluri (31-27), pentru ca scorul final să fie fixat la 34-29. Oaspeții, care făcuseră cu trei zile mai devreme o partidă foarte bună terminată la egalitate cu puternica Dobrogea Sud, au încercat să obțină puncte la Focșani. Nu au putut mai mult pentru că gazdele, cu un lot mai consistent, și cu o formație, evident, mai puternică, au gestionat foarte bine cursul jocului – și al scorului și au câștigat, până la urmă, cu o oarecare lejeritate un meci cu o echipă, altădată foarte greu de depășit. Până la finalul etapei, CSM 2007 se află pe locul 4 al clasamentului, cu 16 puncte, ca și formația de pe locul al treilea. CSM Bacău rămâne să se bată pentru evitarea retrogradării.

Din declarații de după meciul CSM Focșani 2007 – CSM Bacău

Dalibor Cutura: Am întâlnit o echipă foarte incomodă a Bacăului. Sunt foarte mulțumit. Din minutul 1 am vrut să demonstrăm că aici vor rămâne trei puncte. Și așa a fost. A jucat aproape toată lumea, ceea ce este foarte important. Oricine a intrat a adus un plus în joc!

Andrei Drăgan: Am jucat foarte mult timp la Bacău, este ca și o casă pentru mine. Știam că o să întâlnim o echipă foarte bine pregătită chiar dacă sunt foarte puțini. Știam că o să fie o echipă care se bate și chiar așa a fost. Ne-au făcut meciul foarte greu, mă bucur că am câștigat toate punctele și aștept întâlnirea cu cei din Luxemburg.

Alexandru Acsinte, antrenor secund CSM Bacău: Știam că va fi un meci greu, cunoaștem foarte bine echipa din Focșani. O felicit pe această cale pentru victoria obținută, pe merit. Este o echipă închegată și abia aștept să o văd evoluând și în competițiile europene. Le doresc baftă sâmbătă și duminică, la meciurile ce urmează. În ceea ce privește meciul de astăzi, noi am încercat să facem maximum din ce puteam. Sunt aceiași băieți cu care am făcut egal cu Constanța. Sperăm să se recupereze până la următorul meci. Le mulțumesc pentru că încă pot sta în picioare, pentru că la un interval așa mic să ai 7-8 băieți care aleargă 60 de minute nu-i tocmai ușor. Sper ca noi să ne întregim echipa cât mai repede

Eduard Iordachi, jucător CSM Bacău: A fost o deplasare foarte grea, așa cum ne așteptam. Venim după un meci greu, cu Constanța, pe care l-am disputat duminică, în formula de șase jucători, astăzi, miercuri, aici, în aceeași formulă fără domnul Sandu Iacob pe bancă, ducând meciul 60 de minute. Și am dus meciul la bun sfârșit. Felicit colegii mei pentru munca depusă, am alergat 60 de minute foarte bine și îmi felicit pentru acest lucru colegii. Felicit și echipa din Focșani care a fost foarte bine pregătită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here