Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

GALERIE FOTO: Futsal – În Polivalenta focșăneană, timișorenii au fost mai buni!

 

  • Sportul Ciorăști – CFR Timișoara 2-4 (2-2)

Echipe

Sportul Ciorăști: Cristian Marin, Marian Plugaru, Vlăduț Dudău, Răzvan Crăciun, Ionuț Chirică, Florin Ion, Ștefan Lupu, Silviu Boubătrîn, Florin Nistor, Remus Popa, Florentin Mănăilă, Costel Grecu, Mario Șchiopu.

Antrenori, George Ioniță și Ovidiu Tudose.

CFR Timișoara: Theodor Lungu, Robert Matei, Valentin Ilaș, Răzvan Plopeanu,  Robert Lupu, Raul Filimon, Stojan Milovac, Robert Vîrlan, Joao Fernandez, Eduard Codrean, Denis Dan, Mădălin Trion.

Antrenor, Robert Lupu

Arbitri: Daniel Deca, din Brăila, Florin Macovei, din Galați, Andrei Mihălcuț, din Iași, Observator,  Marius Năstasă din piatra Neamț

           Sportul Ciorăști și-a dorit foarte mult să obțină a doua victorie în campionat marți, 19 octombrie, când a întâlnit în Sala Polivalentă din Focșani pe CFR Timișoara. Dorința ciorăștenilor era susținută de ideea că bănățenii au promovat în prima Ligă odată cu ei și că pierduseră, ca și ei, meciurile cu cele mai puternice formații din campionat. Iar începutul jocului le-a fost favorabil: în minutul 4:38, Vlăduț Dudău a recuperat în jumătatea de teren a echipei sale, s-au dus săgeată spre poarta adversă și de la 12 metri a șutat fulgerător cu șpițul iar mingea s-a dus glonț în poarta CFR-ului. Gazdele au făcut în continuare un joc bun și în minutul 10, Crăciun a scăpat pe contraatac și de la 10 metri a tras puternic, dar mingea s-a dus drept în brațele portatului advers. La următoarea acțiune de atac a Sportului, Mănăilă a ajuns cu mingea până în gura porții Timișoarei, însă a fost blocat. Simțind pericolul de a primi încă un gol, oaspeții – în teren cu Robert Matei, unul dintre cei mai mari jucători din istoria futsalului românesc, cu alți doi foști sau actuali componenți ai Naționalei – Robert Lupu și Valentin Ilaș, dar și cu sârbul Stojan Milovac, alt jucător foarte bun – au reacționat virulent și au egalat în minutul 11:30, când după un corner, Matei a tras prin surprindere, imparabil și a făcut 1-1. În minutul 17:10, Șchiopu a șutat la rădăcina barei și portarul oaspeților a respins. În ultimele secunde ale primei reprize, portarul Timișoarei a ieșit până în tușa să respingă mingea urmărită de Ștefan Lupu care i-a furat-o și a trimis-o în fața porții de unde Grecu a făcut simplu 2-1. Scor echitabil!

La începutul părții a doua a jocului, în minutul 22:49, Matei a mai găsit un culoar, a șutat puternic iar mingea, ușor deviată, a intrat în poarta Ciorăștiului: 2-2. A urmat golul de 2-3 al lui Milovac, din minutul 25:12 după care Sportul a avut un penalty neacordat în minutul 27:19, la o intrare a lui Lungu la Mănăilă (foto). În minutul 32:45, talentatul Dudău a săltat mingea peste Lungu, spre poarta goală, dar un apărător al oaspeților a respins-o înainte să intre în gol. În minutul 34:56, Milovac a mai marcat o dată și după 2-4 meciul era, practic, încheiat, pentru că experimentații jucători ai Timișoarei au știut cum să joace la conservarea rezultatului.

Sportul Ciorăști a pierdut marți seara, dar echipa a arătat calitate, dorința să câștige. A fost depășită de o adversară care a fost per total mai bună. Ciorăștenii pot obține a doua victorie în campionat în partida din deplasare, cu Luceafărul Buzău, de marți, 26 octombrie, ora 18:00.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?