FOTO! Polițiștii vrânceni au verificat respectarea legislației în zona a 12 treceri la nivel cu calea ferată

0
728

ACȚIUNE LA TRECERILE LA NIVEL CU CALEA FERATĂ 

            Politistii rutieri au actionat la trecerile la nivel cu calea ferată pentru prevenirea producerii unor evenimente rutiere pe fondul nerespectării de către participanții la trafic a reglementărilor în vigoare. 

Ieri, 19 octombrie a.c., în intervalele orare 11.00-13.00 și 17.00-19.00, polițiștii au controlat peste 50 de autovehicule și au verificat respectarea legislației în zona a 12  treceri la nivel cu calea ferată.

Activitatea a avut drept scop conştientizarea de către conducătorii auto, cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea semnalizării rutiere şi a obligaţiilor care le revin în zona trecerilor la nivel cu calea ferată. 

Vă reamintim că:

La trecerea la nivel cu calea ferată curentă, conducătorul de vehicul este obligat să circule cu viteza redusă și să se asigure că nu se apropie un vehicul feroviar.

Conducătorul de vehicul poate traversa calea ferată curentă prevăzută cu bariere sau semibariere, dacă acestea sunt ridicate și semnalele luminoase și sonore nu funcționează, iar semnalul cu lumina albă intermitentă cu cadența lentă este în funcțiune.

Conducătorul de vehicul este obligat să oprească atunci când:

  1. a) barierele sau semibarierele sunt coborâte, în curs de coborâre sau de ridicare;
  1. b) semnalul cu lumini roșii și/sau semnalul sonor sunt în funcțiune;
  1. c) întâlnește indicatorul „Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere”, „Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere” sau „Oprire”.

Vehiculele trebuie să oprească, în ordinea sosirii, în locul în care există vizibilitate maximă asupra căii ferate fără a trece de indicatoarele prevăzute la lit. c) sau, după caz, înaintea marcajului pentru oprire ori înaintea barierelor sau semibarierelor, când acestea sunt închise, în curs de coborâre sau de ridicare.

Comunicat IPJ Vrancea din 20 octombrie 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here