Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

A declarat în fals că și-a pierdut permisul de conducere în Italia, pentru a face rost de permis românesc. Acum a fost trimis în judecată

Un vrâncean a fost trimis în judecată sub acuzația de fals în declarații, după ce a „păcălit” autoritățile să îi elibereze un nou permis de conducere românesc. Potrivit rechizitoriului, bărbatul a mers în ianuarie anul acesta la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Vrancea, unde a solicitat preschimbarea permisului de conducere categoria B, pe motiv că actul pe care îl deținuse anterior îl pierduse, fără să își dea seama când și cum, în timp ce se afla în Italia, unde locuiește și muncește de câțiva ani. Bărbatul nu doar că a povestit aceasta, ci a și prezentat o declarație notarială în acest sens, așa că i-a fost eliberat un nou permis. Ulterior, pe fir a intrat însă Inspectoratul General al Poliției Române – Direcția Rutieră, descoperindu-se astfel că șoferul vrâncean rămăsese fără respectivul document nu din întâmplare, ci după ce autoritățile din Italia i-l reținuseră, pe motiv că figura ca fiind posesorul a două astfel de permise – unul românesc și unul italian, iar legea interzice acest lucru.

În timpul anchetei, bărbatul a recunoscut că a apelat la acest „artificiu” pentru a face rost de un nou permis de conducere, mai ales că în Italia își câștigă pâinea ca și conducător auto, însă a avut o explicație. Astfel, acesta a declarat că a plecat din țară în urmă cu 10 ani, iar la momentul respectiv avea permis de conducere românesc pentru categoriile B, C și C+E. Ulterior, în Italia a obținut permis doar pentru categoria B, iar permisul de conducere românesc i-a fost anulat în urma unei condamnări. Câțiva ani mai târziu, a explicat bărbatul, a rămas și fără permisul italian, care i-a fost reținut în 2018 deoarece fusese prins băut la volan. Din acest motiv, anul trecut ar fi venit în țară, unde a urmat cursurile unei școli de șoferi, a susținut examen și a obținut permisul de conducere românesc. Cu toată această istorie a permiselor în spate, s-a dovedit că autoritățile din Italia au avut o altă versiune. Astfel, din ce s-a reținut la dosar, după ce a fost oprit de carabinieri la începutul acestui an, aceștia au constatat că, la acel moment, figura atât cu permisul proaspăt obținut, dar și cu actul similar, eliberat în Italia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?