Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO! Șoferi de microbuz, prinși băuți la volan! 271 de autovehicule transport persoane și 441 de transport marfă, verificate săptămâna trecută

             În perioada 11-17 octombrie a.c., polițiștii rutieri din Vrancea, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au desfășurat activități pentru reducerea accidentelor rutiere produse în special din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

În cadrul acțiunii au fost verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Polițiștii rutieri au verificat și modul în care conducătorii și pasagerii autovehiculelor destinate transportului de persoane respectă măsurile dispuse pentru prevenirea răspândirii și infectării cu COVID-19.

Au fost verificate 441 de autovehicule de transport marfă şi au fost sancţionaţi 114 de conducători auto, din care 18 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 59 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru defecțiuni tehnice ale vehiculelor, 5 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule și 5 pentru lipsa unor documente ale vehiculului. De asemenea, polițiștii au depistat două persoane care conduceau vehicule sub influența alcoolului.

Poliţiştii au verificat 271 de autovehicule destinate transportului public de persoane, iar pentru neregulile constatate, 32 dintre conducătorii auto au fost sancţionaţi contravenţional. Doisprezece dintre sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale, 2 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 5 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 1 pentru defecțiuni tehnice iar 17 pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

 

Exemple:

La data de 11 octombrie, un bărbat a condus un microbuz transport persoane în municipiului Focșani deși se afla sub influența alcoolului, aparatul etilotest indicând o valoare de 0,07 mg/L alcool pur în aerul expirat.

La data de 13 octombrie, un bărbat, de 37 de ani, din județul Buzău a condus un ansamblu format din cap tractor și semiremorcă pe Drumul Național 2 – Bizighești deși se afla sub influența alcoolului, aparatul etilotest indicând o valoare de 0,11 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Persoanele în cauză au fost sancționate contravențional, cu amendă de 1.305 lei și a fost dispusă reținerea permiselor de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru de 90 de zile.

Comunicat IPJ Vrancea, 19 octombrie 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?