Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

GALERIE FOTO: Die Wunderkinder – before&after school Focșani: „Este mai mult decât un after school!‟

În luna februarie a acestui an, vrânceanca Alina Sorică, profesor de limba germană, a decis că este momentul să facă o schimbare în viața ei. Așa se face că tânăra a pus bazele Die Wunderkinder – before&after school  Focșani, un proiect prin care-și propune să vină atât în sprijinul copiilor, cât și al părinților. „Proiectul este încă la început, însă s-a dovedit a fi unul de succes. Am plecat la drum încrezătoare că vom reuși, lucru care s-a și întâmplat. Totul a pornit de la ce-mi doresc pentru copilul meu: o educație de calitate și posibilitatea sedimentării informațiilor primite la școală. Copilul te primește în universul lui doar dacă simte că empatizezi cu el, îi înțelegi nevoile și îi oferi atenție, motiv pentru care noi lucrăm cu fiecare copil în parte și facem chiar și meditații suplimentare acolo unde vedem că sunt dificultăți în înțelegerea materiei‟, explică Alina Sorică.

 De ce să alegi Die Wunderkinder – Before & after school?

Într-un spațiu modern, situat pe strada Comisia Centrală nr.32 din Focșani, o echipă de oameni tineri, cu experiență în învățământ, a transformat Die Wunderkinder- before&after school în locul ideal pentru copii. Sufletul acestui proiect, Alina Sorică, fost profesor de limba și literatura română în cadrul Școlii Speciale din Măicănești, este absolventă a Facultății de Litere din Galați, specializarea Română-Franceză în 2011, iar anul trecut a absolvit Facultatea de Psihologie din Pitești și Facultatea de Litere, specializarea Germană din Suceava. „Die Wunderkinder este mai mult decât un after school. Avem metode moderne de învățare, ceea ce face ca întregul proces educativ să răspundă nevoilor actuale ale copiilor. Abordând diverse arii culturale, copiii învață despre emoții, cum să le gestioneze și mai ales cum să facă față situațiilor limită. Suntem de părere că nu putem educa mintea fără să educăm și sufletul. În cadrul centrului nostru avem: club de șah, atelier de istorie, curs de dezvoltare personală ghidat de un psiholog cu experiență, activități extrașcolare și recreative, cursuri de pictură, desen, explorarea mediului înconjurător, dar și jocuri educative. De asemenea, copiii învață două limbi străine: engleza și germana într-un mod interactiv.

Lucrăm cu fiecare copil în parte, nu avem console, nu avem televizor, nu avem gadget-uri, scopul este strict educativ. Suntem mândri de ceea ce am realizat, într-un timp atât de scurt. Clădirea este renovată, iar condițiile sunt foarte bune și adaptate situației pandemice pe care o traversăm. Dezinfectăm toate spațiile, la începutul programului se realizează triajul epidemiologic și toată lumea poartă mască. Totodată aerisim frecvent. Ne dorim să-i ferim pe cât posibil atât pe copii, cât și pe colegii noștri, de o posibilă infectare‟, a mai adăugat Alina Sorică.

Proiectul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani, iar programul este adaptat în funcție de orarul fiecărui elev. Die Wunderkinder – before&after school are un parteneriat cu Restaurantul Grand’Or Focșani care le pune la dispoziție copiilor prânzul și o gustare. Copiii sunt șansa unui viitor mai bun, motiv pentru care echipa din cadrul Die Wunderkinder – before&after school este într-o continuă formare.

Adresa: str. Comisia Centrală, nr.32, parter, Focșani

Contact: 0740 805 478

E-mail: hallo@diewunderkinder.ro

Site: www.diewunderkinder.ro

Facebook: https://www.facebook.com/diewunderkinder/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?