Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO: Handbal, Liga Națională – HC Minaur Baia Mare – CSM Focșani 2007, egal după un meci tensionat!

  • HC Minaur Baia Mare – CSM Focșani 2007 22-22 (11-12)

 Formații

CSM Focșani 2007: Marocico, Cloșcă, Rusu – Ragea, Popovici, Drăgan, Mirou – 1, Marjanovic – 3, Hrimiuc – 5, Mocanu, Rață – 1, Krstevski – 2, Marijanac – 3, Eros, Makrishin – 3, Mănescu – 4.

Minaur Baia Mare: Buzogany, Răzvan Pop, Buguleț – 2, Nagy – 1, Teca, Buzle – 2, Vujovic – 3, Terekhov, Huta, Căbuț – 3, Kotrc – 5, Cip, Erik Pop, Vujic – 1, Da Silva – 1, Bera – 4.

          CSM Focșani 2007 a jucat duminică, 17 octombrie, de la ora 11:00, în deplasare cu HC Minaur Baia Mare în etapa a șaptea a Campioantului Ligii Naționale la handbal masculin. La capătul unui meci tensionat, cele două formații vecine de clasament au terminat la egalitate. Nivelul jocului a fost influențat de miza partidei, fiecare echipă dorind să plece de pe teren cu toate cele trei puncte pentru a rămâne în cursa pentru locurile de sus ale clasamentului. Tensiunea întâlnirii, în consens cu tradiția meciurilor dintre Minaur și CSM 2007, în special când acestea s-au aflat față în față în Sala Lascăr Pană, a fost alimentată și de unele decizii ale arbitrilor apreciate de băncile tehnice a nu fi în acord cu ceea ce se întâmpla în joc.

Oaspeții au terminat în avantaj prima repriză, au condus și după pauză până în minutul 42, după care băimărenii au trecut în avantaj și au avut 20-17 în minutul 49. Într-un final dramatic, focșănenii au egalat la 21, a fost apoi 22-22 și mingea în posesia CSM 2007 când mai era un minut de joc. Mănescu a tras jos, lângă stâlpul porții, portarul băimărean a respins și golul care ar fi putut aduce victoria oaspeților nu a venit. Cu un minut pentru ofensivă, Minaur a început atacul, apoi banca tehnică a cerut time-out, în ideea de prelungi posesia până la o lovitură decisivă. Lovitură care nu a mai venit pentru că aruncarea gazdelor, cu cinci secunde înainte de final, a fost blocată de Hrimiuc iar Marocico a prins mingea. În loc de minge atribuită oaspeților, arbitrii au dat lovitură de la 9 metri (?) executată după expirarea timpului de joc, însă nu s-a întâmplat nimic. Până la urmă, egalul a părut a fi rezultatul corect! Însă dacă arbitrii nu i-ar fi anulat lui Mănescu două goluri pentru presupuse faulturi în atac, în perioada în care băimărenii egalau la 17, probabil că focșănenii ar câștigat la 2-3 goluri.

Oricum, modul în care s-a jucat la Baia Mare a fost o utilă verificare a partiturii pe care CSM 2007 o va interpreta în meciurile din Cupa Europeană EHF cu o echipă de luptă cum a apreciat-o Dalibor Cutura pe Kaerjeng din Luxembrug, în jocurile de la finalul acestei săptămâni. Miercuri, 20 octombrie de la ora 18:30, CSM Focșani 2007 va întâlni în Sala Polivalentă, în etapa a 8-a a Campionatului Ligii Naționale, pe CSM Bacău.     

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?