Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO: Fotbal, Liga a III-a – Victorie meritată a oaspeților!

 

  • CSM Râmnicu Sărat – CSM Focșani 2007 1-2 (0-2)

 Formații

CSM Focșani 2007: Lazăr – Juncănaru, Panaite, Bratu, Negoiță – Strătilă (70 Salaoru), Ciochină (79 Găină), Săpunaru, Băciuț – Dascălu (79 Stoica) – Pasăre (65 Manu). Rezerve neutilizate: Apenciucesei, Hoțoi, Agafiței, Gurău, Damache.

CSM Râmnicu Sărat: Toader – Surugiu, Ceaușel, Tîrîlă, Ignat – Oprea, Roman, Dogaru, Mihalache – Constantinescu, Tigoianu. Rezerve: Neacșu, Rîpeanu, Pleșoiu, Crețu, Andreiu, Codreanu, Socol, Cîrjan, Ionescu.

 

          CSM Focșani 2007 a avut sâmbătă, în deplasare, la CSM Râmnicu Sărat, penultimul meci din turul ediției de campionat al Ligii a III-a, 2021-2022. Era anticipată o dispută echilibrată între cele două formații cu forță de joc de cam același nivel. Râmnicenii veneau după un impresionant 7-2 cu care câștigaseră pe terenul Viitorului Ianca, în timp ce focșănenii terminaseră la egalitate acasă cu Metalul Buzău în etapa anterioară. CSM 2007, cu aceeași apărare sigură ca și până acum și cu un eficient joc de contraatac, și-a făcut viața ușoară pe Municipalul din Râmnic, după ce a marcat de două ori până la pauză.

Primul gol a fost rezultatul unei scheme bine însușită la loviturile de la colț, cu venirea fundașilor centrali în careul advers și lovitură decisivă din reluare directă a mingii sau cu șut în cazul respingerii. Așa s-a întâmplat în minutul 12, când după centrarea de la corner, mingea a fost respinsă până la Bratu, al cărui șut sec de la 10 metri i-a adus pe oaspeți în avantaj. Până atunci, la două lovituri de colț, Bratu reluase la o palmă de stâlpul din stânga lui Toader, în minutul 1, și gazdele au scăpat fără gol primit, iar în minutul 9, Pasăre deviase mingea cu capul, dar portarul Râmnicului prinsese cu siguranță.

Al doilea gol a foar marcat de Băciuț în minutul 44, când, pe contraatac, a primit mingea de la Pasăre, a trecut de un apărător al gazdelor și a șutat pe jos în dreapta lui Toader. Între cele două goluri, au fost șuturile lui Pasăre din minutul 25, după cursa și centrarea lui Strătilă și din minutul 32, centrarea periculoasă a lui Băciuț din minutul 26. Râmnicenii au fost periculoși în minutul 34, cu o minge șutată pe lângă vinclu, în minutul 37, când Mihalache a scăpat spre poarta lui Lazăr iar Panaite l-a deposedat în careu. În ultimul minut al primei reprize, a fost din nou pericol la poarta focșănenilor, cu centrare și recentrare, însă nu a fost nimeni la lovitura decisivă.

În partea a doua a întâlnirii, mai aproape de gol au fost în mai multe rânduri oaspeții prin Pasăre și Strătilă, dar mai cu seamă prin Dascălu cel care, în minutul 79, a încercat să fie mai tehnic decât este acum și, doar cu portarul în față, după o recuperare, în locul unui șut simplu la poartă, a făcut o piruetă și a fost blocat! În minutul 80, Manu a sprintat pe stânga, a intrat spre centru, a șutat puternic și Toader a respins. În primul minut al prelungirilor, după un fault în careul CSM 2007, Mihalache a redus din handicap! S-a făcut 1-2 și focșănenii au plecat de la Râmnicu Sărat cu toate cele trei puncte puse în joc.

În etapa următoare, sâmbătă, 23 octombrie, pe Milcovul, CSM Focșani 2007 – Sporting Liești, de la ora 15:00.

Rezultatele etapei și marcatorii
CSM Râmnicu Sărat – CSM Focşani 1-2 (0-2). Au marcat Mihalache, respectiv  Bratu și Băciuț.

Dinamo Bacău – CS Făurei 4-0 (1-0). Au marcat Luncanu, Lupu, Tofan, Butnariuc.

Metalul Buzău – SC Oţelul Galaţi 1-3 (1-1). Au marcat Atomei, respectiv  Jardan, Demian și Cisotti.
Sporting Lieşti – Viitorul Ianca 4-2 (2-1) Au marcat Munchiu, Călin, Mihu și Grigoraş, respectiv Iorga și Coman.
Sportul Chiscani – Aerostar Bacău – nu s-a disputat

Clasament: 1. Sporting Liești – 19 puncte; 2. CSM Focșani 2007 – 17 puncte; 3. Oțelul Galați – 15 puncte; 4. Metalul Buzău – 12 puncte; 5. Aerostar Bacăiu – 12 puncte; 6. CSM Râmnicu Sărat – 11 puncte; 7. Viitorul Ianca – 9 puncte; 8. Dinamo Bacău – 6 puncte; 9. CS Făurei – 4 puncte; 10. Spoprtul Chiscani – zero puncte.

Foto, Gigi Căldare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?