Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

VIDEO și FOTO! Sute de credincioși au venit să se închine la Catedrala „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Focșani

Astăzi, creștinii ortodocși de pretutindeni o prăznuiesc pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea Moldovei. Încă de la primele ore ale dimineții, sute de credincioși au trecut pe la Catedrala „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Focșani pentru a se închina la icoana sfintei care și-a dedicat viața slujirii Bisericii lui Dumnezeu. Înarmați cu multă răbdare, zeci de credincioși au stat smeriți la rând pentru a aprinde o lumânare. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, alături de un sobor de preoți. La slujbă au participat Cristi Valentin Misăilă, primarul municipiului Focșani, și președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma.

„În zi de mare sărbătoare, am participat la slujba de hram de la Catedrala ”Sfânta Cuvioasa Parascheva”, o adevărată Catedrală a Unirii, așa cum le spunea astăzi focșănenilor prezenți IPS Părintele Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei❗ Tot astăzi a avut loc și sfințirea sediului refăcut al Protoieriei 1 Focșani, cea mai veche protoierie a Vrancei. Suntem bucuroși că Primăria Municipiului Focșani și Consiliul Local Focșani au susținut un astfel de proiect. Fie ca Bunul Dumnezeu și Sfânta Cuvioasa Parascheva să aibă grijă de noi toți❗”, a transmis primarul Misăilă.

„Am participat astăzi, în zi de mare sărbătoare, alături de vrâncenii prezenți la Catedrala ”Sfânta Cuvioasa Parascheva” din Focșani, la slujba religioasă dedicată ocrotitoarei Moldovei și a Vrancei. În mijlocul credincioșilor s-a aflat ÎPS Părintele Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, alături de un sobor de preoți, care a oficiat o liturghie care a atins inimile creștinilor. Zi binecuvântată tuturor!”, a fost mesajul președintelui Cătălin Toma.

Pentru că astăzi se sărbătorește hramul Catedralei „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Focșani, au fost pregătite 400 de pachete cu alimente care vor fi împărțite enoriașilor.

Pentru a asigura buna desfășurare a slujbei, la Catedrala din Focșani au fost prezenți și câțiva jandarmi vrânceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?